Sportberichten


Plaatsing  
 
05-10-2019  

Matig Heracles Almelo te sterk voor Fc Emmen

 

ALMELO – De wedstrijd tussen Heracles Almelo en Fc Emmen had veel weg van een vriendschappelijk duel met randfestiviteiten. Zo kwam een groep Drentse supporters per fiets naar Almelo luidkeels brullend ‘Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage 'k Hen de banden vol met wind, nee ik heb ja niks te klagen Wie dot mij wat, wie dot mij wat, wie dot mij wat vandage 'k Soll wel zeggen ja het mag wel zo’, naar het liedje ‘Fietse’ van de groep Skik. De aanleiding een medesupporter die onlangs een hersenbloeding kreeg en de wedstrijd per wensambulance kon bezoeken. De tocht per fiets was een ‘hart onder de riem’ voor Dennis Groen die nog een lange revalidatie te wachten staat.
Bij het betreden van het veld vervolgens geen jeugdige voetballertjes in wedstrijdtenue hand in hand met de spelers, maar eenzame alleenstaande ouderen vanwege de week om meer stil te staan bij het lot van eenzame senioren.
Als klap op de vuurpijl in de rust dan nog de huldiging van Brandley Kuwas, de rechterspits die afgelopen zomer Heracles verruilde voor Al Nasr uit Dubai. Hij was er speciaal voor overgekomen en dat vond de leiding van de Almelose club toch een mooi gebaar. Drie jaar voetbalde de smaakmaker bij Heracles Almelo waar hij 23 keer scoorde in 103 duels en zich ook nog in het nationale elftal van Curacao speelde.

Dan de wedstrijd. Fc Emmen zette gelijk druk, maar Heracles verwachtte dat ook, verklapte trainer Wormuth na afloop. Heracles speelde er dus op in met een afwachtende houding die al in de tweede minuut tot succes had kunnen leiden als Emmen-doelman Telgenkamp zijn uitschuifbeen niet tegen de bal had kunnen zetten die de doorgebroken Dessers op het doel afvuurde.
Een kwartiertje later was Emmen uitgeraasd zonder enig gevaar voor het doel van Blaswich tot stand gebracht hebbende. Heracles was vanaf dat moment de bovenliggende partij en bleef dat ook. Telgenkamp en zijn verdedigers haalden heel wat ballen van de doellijn gedurende de wedstrijd, maar Heracles had in feite al genoeg aan de vijfde treffer van Dessers sinds de competitiestart. Hij had er negen wedstrijden voor nodig. Alleen Koos Knoef deed dat namens de Heraclieden in 1964 al in acht wedstrijden en houdt dus nog steeds het record.
Overigens was de voorzet van Van de Water waaruit Dessers koppend afrondde, loepzuiver.
De 1-0 stand bleef tot de rust.

Na de thee en de huldiging van Kuwas bleef Heracles heer en meester. Merkel had in de rebound de 2-0 op de schoen maar de Belg Heylen voorkwam dat op de doellijn. Even later troefde doelman Telgenkamp Heracles-spits Dessers opnieuw af zodat de Emmenaren nog konden blijven hopen. Na een uur voetballen dan toch de tweede Almelose treffer. Merkel stuurde linksback Czyborra met een lepe bal naar de achterlijn vanwaar de Duitser op maat Dessers bediende. Emmenaar Veendorp wierp zich er voor maar deponeerde daarbij ook de bal in eigen doel (2-0).  
Kiomourtzoglou probeerde vervolgens nog Telgenkamp te passeren maar zag zijn doelpoging net naast de paal in het zijnet belanden. Dessers schoot daarna volledig vrijstaand over en invaller Dos Santos zag zijn inzet gekeerd op de doellijn door Bijl. Daarmee zijn de momenten van de Almeloërs wel verteld.
Wormuth bracht in de slotminuten naast Dabney dos Santos voor Van de Water, ook nog Bijleveld voor de vandaag minder zichtbare PSV-huurling Mauro Jaqueson Júnior Ferreira dos Santos en Cijntje voor matchwinner Dessers, maar veel had dat niet meer om handen.
‘Wat fris bloed dat op het eind nog wat kan ontregelen en meeverdedigen’, zo trainer Wormuth op de vraag waarom deze wissels pas in de laatste speelminuten werden toegepast. Maar tijdrekken lijk een meer plausibele verklaring gelet op de grijns op het gezicht van Wormuth. Het was niet nodig, want de Emmenaren kregen niet één uitgespeelde kans terwijl Heracles toch ook niet meer dan matig beschouwd kon worden, maar wel de wil toonde om te werken. Ook de herkansing voor Bakboord als rechtsback kan in deze als geslaagd beoordeeld worden. Wormuth tenslotte vond dat zijn ploeg meer kansen had moeten benutten en er minstens vier in het doel van Emmen had moeten leggen.
Op zondag 20 oktober mag Heracles dat proberen in De Kuip tegen Feyenoord

Heracles Almelo - FC Emmen 2-0 (1-0).
31. Dessers 1-0, 59. Veendorp 2-0 (e.d.).
Scheidsrechter: Van der Eijk.
geel: Veendorp, Burnet en Laursen (allen Fc Emmen)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Bakoord, Pröpper, Knoester, Czyborra, Merkel, Mauro (90. Bijleveld), Kiomourtzoglou, Van der Water (86. Dos Santos), Dessers (93. Cijntje), Konings.
FC Emmen: Telgenkamp, Bijl, Heylen, Veendorp, Burnet (80. Roosken), Hiariej, Chacon, Peña, Slagveer (71. Arias), De Leeuw, De Vos (62. Laursen).
Volgende thuiswedstrijd: Zaterdag 26 oktober, 20.45 uur, Overijsselse derby tegen PEC Zwolle.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (29 foto's)...

 
29-09-2019  

AZ in Den Haag de betere tegen Heracles

 

DEN HAAG – Na drie winstpartijen op rij, moest Heracles Almelo in haar uitwedstrijd tegen AZ te Den Haag in de Alkmaarders haar meerdere erkennen. Al combinerend kreeg AZ de nodige kansen via Idrissi, Boadu, Gudmundsson en Wuytens, maar de afwerking faalde dan wel Heracles-doelman Blaswich zat de nummer drie van de ranglijst dwars. Heracles stelde er weinig tegenover, zij het dat Merkel als eerste het probeerde maar zijn schot naast het doel zag gaan. De ruststand was derhalve gelijk als bij het beginsignaal van scheidsrechter Van Boekel, mede omdat de Almelose doelman een inzet van de voor Gudmundsson ingevallen smaakmaker Stengs over de lat tikte en ook een knal van Indrissi pareerde. De paal was bovendien een sta in de weg voor de Alkmaarders en welkome hulp voor de uitstekend keepende Duitse goalie.

Na rust opnieuw een aandringend AZ maar de eerste echte kans was voor de Almeloërs. Doelman Bizot pareerde echter het schot van Kiormourtzoglou. Het had zomaar een voorsprong kunnen zijn voor de Heraclieden die hoofdzakelijk vanuit een gesloten defensie poogden in de counter te gaan. De verdiende voorsprong voor de Alkmaarders kwam er dan toch, al was daar wel ‘een stervende zwaan’ voor nodig om scheidsrechter Van Boekel de bal op de stip te laten leggen. Merkel kon er op zich weinig aan doen dat hij zijn tegenstander licht beroerde.
Koopmeiners liet op zijn beurt zien dat hij vanaf de stip niet faalt, al tikte doelman Blaswich de strafbal nog bijna met zijn linker been over het doel (1-0). Heracles op haar beurt had de stand al snel gelijk kunnen trekken, maar spits Dessers en ook Konings in tweede instantie kwamen een voetje tekort op de voorzet van Van de Water. Het is dat AZ het voetballende overwicht niet meer uitbuitte waardoor er dus nog enige spanning in de wedstrijd zat door sporadische uitvallen van de Almeloërs. Zo zag Dos Santos een volley gepareerd door de Alkmaarse doelman en Dessers zag zijn inzet naast gaan via een verdediger. Het leek dan ook een magere overwinning te worden voor de nummer drie uit de ranglijst, tot smaakmaker Stengs alsnog kort voor het eindsignaal uitblinker Blaswich wist te passeren bij de eerste paal.   

AZ - Heracles Almelo 2-0
(0-0)
1-0 Koopmeiners (55/strafschop), 2-0 Stengs (88)
Scheidsrechter: Van Boekel
geel: Pröpper, Wijndal, Breukers, Midtsjø, Merkel
OPSTELLINGEN
AZ Alkmaar: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Gudmundsson (Stengs/28), Boadu (Sugawara/75), Idrissi (Aboukhlal/82).
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Cijntje/73), Merkel; Van der Water (Dos Santos/73), Dessers, Konings.
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
27-09-2019  

Riwald met hybride truck in Dakar Rally 2020


Renault Trucks C460 Hybrid Edition - door het Tsjechische MKR Technology ontwikkelt tot rallytruck.
 

ALMELO – Rallycoureur Gert Huzink van het Riwald Dakar Rally Team staat tijdens de Dakar Rally 2020 met een hybride truck aan de start. De Renault truck werd samen met het Tsjechische MKR  Technology ontwikkelt en inmiddels volledig getest. De Renault Trucks C460 Hybrid Edition is een lichtgewicht vrachtwagen welke inclusief de 700 kilo wegende hybride techniek het ideale gewicht van 8,5 ton heeft bereikt.

De truck met het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, werd aan extreme omstandigheden blootgesteld en boekte daarbij veelbelovende resultaten. Het Riwald Dakar Team heeft dan ook een 3-jarige verbintenis afgesloten met MKR Technology qua rally-ontwikkeling en afstelling. Het hybride aandrijfsysteem, voorzien van Eurol Specialty smeermiddelen, is aan extreme omstandigheden blootgesteld en getest met veelbelovende resultaten.

Huzink acht het moment rijp om de nieuwe hybride aandrijving van de truck te introduceren in ’s werelds zwaarste rally. ‘Dagelijks zijn we met Riwald Recycling duurzaam en innovatief actief met hergebruik van metalen met als doel 100 procent hergebruik. Die visie introduceren wij nu ook in de Dakar Rally met als doelstelling om binnen de contrachtperiode met MKR Tecnology een top 3 klassering te kunnen bewerkstelleggen’, aldus Gert Huzink die zich tevens gesteund weet door sponsoren als o.a. Renault, Eurol, AxleTech, Hendrickson en ZF Friedrichshafen. 
De introductie van hybride-aandrijving in het truckklassement van Dakar 2020 wordt eveneens met grote belangstelling gevolgd door organisator ASO. Zij zien het Riwald Dakar Team met Gert Huzink achter het stuur van de nieuwe Renault Trucks C460 Hybrid Edition graag aan de start van de Dakar 2020 verschijnen.

De nieuwe truck werd vrijdag gepresenteerd tijdens het feestelijke 30-jarig jubileum van Riwald Recycling.  Het bedrijf met hoofdvestiging te Almelo, telt verder nog vestigingen in Beverwijk en Kootstertille.
De hybride truck en de assist-voertuigen van Riwald Dakar Team zijn zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur te bezichtigen tijdens de Open Dag
aan de Buitenhaven in Almelo.

 
20-09-2019  

Heracles countert naar winst in Twentse derby


Na winst op Groningen en Willem II, pakt Heracles de derde overwinning op rij in de derby tegen Tc Twente (uit in de Grolsch Veste).
Onder het motto 'niet lullen maar poetsen' werd het een ere-rit naar Erve Asito zoals het stadion in Almelo tegenwoordig heet.
 

ENSCHEDE – De Twentse derby, na een jaar pauze, leverde winst op voor Heracles Almelo. In de Grolsch Veste werd de weer in de eredivisie teruggekeerde Enschedeërs met -2-3 afgetroefd. Het was de derde zege op rij voor de Heraclieden met de ‘zwervende’ Mauro Junior als matchwinner.

Al in de vijfde minuut keken de bezoekers tegen een achterstand aan door de op rand van buitenspel  diep gaande  Aitor Cantalapiedra die in zijn vrije doorgang - de VAR graf groen licht aan scheidsrechter Kamphuis - niet faalde tegen doelman Blaswich (1-0). Dat had even zo goed andersom kunnen zijn want Heracles trok na het beginsignaal van Kamphuis fel van leer, waarbij Busquets dermate onder druk stond dat hij bijna zijn eigen doelman passeerde.
De treffer van Aitor op aangeven van Espinosa betekende echter een kentering in de aanvalsdrift van de bezoekers.  Tc Twente ging op zoek naar de 2-0 met beter spel dan de Heraclieden  die het meest de bal in de ploeg hielden met een goed gesloten defensie en vooral loerden op de counter.
Dessers dreigde als eerste maar vond Drommel op zijn weg. De Enschedeërs hadden een overwicht en leken op 2-0 te komen via Espinosa maar de VAR was resoluut en oordeelde hands door Espinosa, zodat Kamphuis de treffer afkeurde.  Even later dan weer het thuispubliek op het rabat. Breukers maakte hands maar Kamphuis was resoluut in zijn afwijzing van een strafschop omdat de Heraclied de bal van dichtbij tegen de arm werd gekopt. De rust naderde en zo leken de Enschedeërs met een voorsprong aan de thee te gaan. Daar dacht Pröpper anders over. Met een lange uithaal overpeelde hij alles wat Fc twente was en bereikte daarmee de goed reagerende Dessers die zich het buitenkansje niet liet ontglippen (1-1) het werd nog erger, want in blessuretijd ving Mauro Junior de door de defensie van Fc Twente afgeweerde bal goed op en schoot vloeiend met buitenkantje linker schoen de bal in een fraaie volley achter doelman Drommel (1-2). De Braziliaan dook overal op op het veld waarbij Fc Twente geen greep kreeg op diens spel. Een fikse domper voor de thuisploeg op slag van rust.

Na rust opnieuw een aandringend Fc Twente op jacht naar de gelijkmaker. Het niveau zakte echter waardoor Heracles, toch ook onder de maat spelend, meer aan uitvallen toekwam. Dessers had als eerste kunnen profiteren, maar met alleen Drommel nog voor zich, verslikte de Belg zich in de bal. Toch kwam Heracles op 1-3 via een fraaie aanval over vier schijven. Merkel gaf de bal keurig aan de beter vrijstaande Czyborra die zijn voorzet precies tussen twee tegenstanders liet neerploffen waarbij Mauro Junior er als kleinste man van het veld als de kippen bij was om koppend fraai af te ronden (1-3). De huurling van PSV heeft het bij Heracles prima naar zijn zin nu hij meer aan voetballen toekomt. De extra beloning zit hem in de selectie voor het Braziliaans Olympisch Elftal. Voor de ‘huurlingen’ van Fc Twente was de derde Almelose treffer een flinke domper. Plichtmatig werd nog wel de aansluittreffer gezocht, maar niet meer met passie. Vlak voor het einde veerde het team van trainer Garcia nog even op omdat Berggreen dan toch het hoofd goed tegen de bal kreeg (2-3). Nog even werd met man en macht de bal in het strafschopgebied van de Almeloërs gepompt, maar de gelijkmaker kwam er niet, omdat de Heraclieden overtuigend op tijd alles wisten te ruimen. De ‘kater’ bleef derhalve in Enschede, terwijl de Heraclieden zich konden opmaken voor een zegetocht bij thuiskomst.

FC Twente - Heracles Almelo 2-3
(1-2)
1-0 Aitor (5), 1-1 Dessers (41), 1-2 Mauro Junior (45+2), 1-3 Mauro Junior (80), 2-3 Berggreen (90+2)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel: Espinosa, Zekhnini (beiden Fc Twente); Kiomourtzoglou (Heracles)
OPSTELLINGEN
FC Twente: Drommel; Pleguezuelo, Bijen, Schenk, Verdonk (Aburjania/81); Selahi (Berggreen/68), Busquets, Espinosa; Aitor, Vuckic, Zekhnini
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bakboord/90), Merkel; Van der Water (Van den Buijs/85), Dessers, Konings (Dos Santos/56)
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-09-2019  

Heracles rolt Willem II op met 4-1

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft in de thuiswedstrijd tegen Willem II flink uitgehaald met een uime 4-1 zege door doelpunten van Dessers (2x), Mauro Junior en Van de Water. Het tegendoelpunt kwam van de Griek Pavlidis.
‘Het was niet het scenario waarmee Willem II uit Tilburg vertrok’, zo erkende trainer Adrie Koster. Onze doelstellingen lagen bij winst maar dat pakte heel anders uit tegen een beter spelend Heracles waarbij wij verdedigend teveel steken lieten vallen en aanvallend te weinig brachten’, aldus de Zeeuw die dit jaar de Brabanders voor het eerst onder zijn hoede heeft.

Het eerste kwartier stelde niet veel voor. Zowel Heracles als Willem II hielden het veld klein en wisten nauwelijks het doel van de tegenstander te bereiken, zei het dat een vrije trap van Trésor de Almelose doelman Blaswich nog enige moeite bezorgde.
De eerste kans voor Heracles was meteen raak. Dessers zette als een echte spits zijn directe tegenstander Peters opzij bij een ingooi van Breukers, kapte vervolgens nog een Tilburger uit en schoot knap binnen bij de eerste paal waarbij doelman Wellenreuther geen enkele kans maakte (1-0).
Vanaf dat moment maakten de thuisfans ook meer lawaai dan het goed gevulde supportersvak van de Tilburgers. De vlugge Van de Water probeerde het even later ook, maar diens inzet werd wel door de Duitser in het Tilburgse doel gepareerd.
Heracles leek op weg naar meer en zette de tegenstander klem terwijl verdedigend de zaak op orde leek. De gelijkmaker van Pavlidis kwam even later toch onverwacht. De Griek kon op aangeven van de in het strafschopgebied doorgedrongen Trésor ongehinderd binnen schieten bij de Almelose doelman Blaswich (1-1).
Heracles raakte niet van slag, bleef aanvallend druk uitoefenen en dat werd kort voor rust beloond met de op stoom komende Dessers die opnieuw Peters aftroefde uit een vrije trap van Mauro vanaf de achterlijn (2-1). Peters zelf veroorzaakte de vrije trap nadat Dessers de uitgelopen Wellenreuther omspeelde.
Van de Water poogde van afstand de Heraclieden al voor rust in ‘veilige haven’ te brengen, maar Wellenreuther was hierbij wel scherp.

Na de pauze opnieuw een aandringend Heracles. Willem II probeerde er wel uit te komen, maar aanvallend was het allemaal onzuiver. Mauro luidde vanuit zijn vrije rol op het middenveld de ondergang van Willem II in. Hij onderschepte een bal, bediende Dessers aan de zijlijn die meteen de diep sprintende Mauro op maat de bal terug gaf waarna Mauro de opkomende Merkel bij de achterlijn bereikte die oog had voor de vrijstaande Van de Water. Diens op de slof genomen bal verdween als een kanonskogel in het doel van Wellenreuther (3-1). De mooiste aanval van de wedstrijd en ook de treffer was om in te lijsten.
Koster probeerde nog de bakens te verzetten met het inzetten van achtereen Quinonez, Kabangu en de in Almelo geen onbekende Paul Gladon. Het mocht niet baten. Heracles verslapte niet en bleef voorwaarts druk uitoefenen. Toen Mauro even later met Dessers opnieuw de combinatie aanging, was het pleit beslecht want de Braziliaan verzaakte niet in de afronding (4-1). Brasil, klonk vervolgens uit de luidsprekers om de feestvreugde te vergroten terwijl dat in het uitvak naar een dieptepunt zakte, verwent als men was in recente uitwedstrijden.
Heracles nam wat gas terug en hield tegelijkertijd de verdediging sluitend. Het begint te draaien bij Heracles dat na vorig seizoen toch 44 doelpunten zag vertrekken door transfers. Voor de Tilburgrs was het de eerste nederlaag in deze jonge competitie in een uitwedstrijd.

‘So einfach kann Fußball sein. Wir dürfen letztes Jahr nicht vergessen. Wir sind vom gleichen Niveau aber Mann muß am richtigen Moment Tore schießen. Hier in Almelo will Mann immer Spektakel aber Wir haben uns vorher gesagt daß Wir auch Punkte brauchen. Komplimente an meiner Mannschaft‘, so Trainer Wormuth.

De eerstvolgende wedstrijd is vrijdag 20 september tegen de prima presterende promovendus Tc Twente. De Twentse derby staat op scherp!
Op zaterdag 29 september speelt Heracles uit in Den Haag tegen AZ.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 5 oktober om 18.30 uur tegen Fc Emmen.
     

Heracles Almelo - Willem II 4-1
(2-1)
1-0 Dessers (17), 1-1 Pavlidis (33), 2-1 Dessers (42), 3-1 Van der Water (55), 4-1 Mauro Júnior (63)
Scheidsrechter: Kooij
geel: Peters, Llonch, Saddiki (allen Willem II)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Pröpper, Knoester, Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Junior (Bijleveld/87), Merkel; Van der Water (Cijntje/83), Dessers, Konings (Dos Santos/90).
Willem II: Wellenreuther; Heerkens, Peters, Holmén, Nelom; Llonch (Quinonez/64), Saddiki, Vrousai; Ndayishimiye (Kabangu/69), Pavlidis, Köhlert (Gladon/62).
Fotoreportage: Harry Broeze(volgt)

 
12-09-2019  

Vriezenveense amazone naar WK Endurance

 

VRIEZENVEEN – De 20-jarige amazone Imke Lamsma uit Vriezenveen is met haar paard Sjabeka geselecteerd voor deelname aan de WK Endurance voor de jeugd. KNHS-bondscoach Jarmila Lakeman selecteerde haar voor de 120 km lange wedstrijd die woensdag 18 september wordt verreden in het Italiaanse Pisa.

De Nederlandse equipe bestaat verder uit Anne Marijn Kok (Hendrik Ido Ambacht) - LI Krizos, Nanke Kramer (De Veenhoop) – Liby, Ijjou Mohamed (Leiden) - Ugo de Jass en Desiree Warmenhoven (Rijnsburg) - Habischa Badia.

 
31-08-2019  

Heracles verrast Groningen in Euroborg

 

GRONINGEN – Heracles Almelo heeft een verrassende 1-2 overwinning behaald tegen FC Groningen in het Hitachi Capital Mobility Stadion zoals de Euroborg tegenwoordig genoemd wordt. De Almeloërs hadden het betere van het spel terwijl de Groningers met name in de tweede helft wat onbezonnen op jacht gingen naar doelpunten. Voor rust kwam alleen Van der Water tot scoren met een fraaie krul vanaf 20 meter nadat Dessers de bal op maat gaf en de Groningers op achterstand aan de pauze beginnen.

Na rust zette FC Groningen de jacht in op zoek naar een gelijkmaker. Daarbij ging het onsamenhangend te werk zonder echte kansen te creeren. Het is dat de in de basis terug gekeerde Breukers zich vlak na de hervatting makkelijk liet aftroeven door Warmerdam, anders was de Groninger aanvaller nooit tot scoren gekomen (1-1). De Groningers bleven onbezonnen te werk gaan terwijl de Almeloërs juist het betere in de combinaties legden. Czyborra toog herhaaldelijk mee naar voren en toen hij na een kwartiertje niet direct een vrijstaande medespeler vond, knalde hij de bal van grote afstand op het Groningse doel, ziende dat doelman Padt wel wat ruim voor zijn doel stond. Onhoudbaar ging de bal diagonaal bij de tweede paal in het doel en deze ‘beauty’ kon wel eens het doelpunt van de maand worden. Het was tevens de eerste treffer voor de jonge Duitse linkerverdediger. Nadien zuchtte en zwoegde FC Groningen verder zonder kansen terwijl Heracles goed verdedigend juist extra ruimte kreeg voor snelle uitbraken. Zelfs de beschermende wissel van aanvoerder Pröpper na zijn zware blessure, bracht Heracles niet in zwaar weer want invaller Rossmann verzaakte niet.
Al met al geen hoogstaande wedstrijd met een wat beter spelend Heracles dat na het gelijkspel van een week eerder nu ook de eerste overwinning greep.

FC Groningen - Heracles Almelo 1-2
(0-1)
0-1 Van der Water (28)
1-1 Warmerdam (47)
1-2 Czyborra (62)
Scheidsrechter: Lindhout
geel: Absalem en  Itakura (Groningen), Merkel (Heracles)
OPSTELLINGEN
FC Groningen: Padt; Zeefuik, Itakura, Te Wierik, Absalem (Postema/75); Hrustic, Schreck (Benschop/46), Matusiwa; El Hankouri, Sierhuis (Gudmundsson/67), Warmerdam.
Heracles Almelo: Blaswich; Breukers, Knoester, Pröpper (Rossmann/75), Czyborra; Kiomourtzoglou, Mauro Júnior, Merkel; Van der Water (Szöke/82), Dessers, Konings (Van den Buijs/89).
Fotoreportage: Harry Broeze
 

 
30-08-2019  

Geletruidrager Teunissen wint Profronde Almelo

 

ALMELO – De vaderlandse criteriums zijn eigenlijk de kers op de taart voor renners die in de Tour de France van zich doen spreken.  Zo ook Mike Teunissen die op de tweede dag van Le Grande Boucle als Nederlander, na een periode van 30 jaar ontwenning, in het geel reed.
Met Jumbo/Visma teamgenoot  Antwan Tolhoek toog Teunissen naar Almelo. Vrijgesteld van deelname aan de Ronde van Spanje. Tolhoek had Zeeuwse fans langs de kant, de rest van de vele duizenden kwamen vooral voor Teunissen en het vermaak. SunWeb leek nog even roet in het eten te gooien met twee mannen vele ronden lang op de vlucht. Met nog een paar rondjes voor de boeg kwam Teunissen en zijn mede-achtervolgers al wat dichterbij om pas in de allerlaatste ronde in de laatste bocht voor de finish toe te slaan. Want dat was wel zeker, wie in die bocht niet als eerste doorkwam, kon de overwinning wel vergeten. Het bleek de tweede zege van Mike Teunissen in Almelo. In 2003 won hij namelijk als nieuweling het Nederlands Jeugdkampioenschap dat destijds in de wijk Ossenkoppelerhoek werd verreden.  De beelden van toen kwamen als verrassing voor Teunissen ‘voorbij’ op grote beeldschermen. Na de huldiging van toen, nu een huldiging door de Ronde Miss die zijn moeder had kunnen zijn, maar dat zag je er bij lange na niet vanaf. Koen de Kort kwam als tweede over de meet en streekgenoot Maurits Lammertink reed in zijn ‘thuiswedstrijd’ naar het ‘brons’. Ramon Sinkeldam ten slotte won het klassement van de tussensprints met een premie van vijfduizend euro.

Voor speaker Harry Middeljans was uitvoering 37 van de Profronde Almelo zijn laatste. De Wierdenaar deed dat in zijn lange carrière door het gehele land vaak met Kees Maas, de Bourgondische Brabander die al vele jaren trouw samen met Middeljans het commentaar tijdens de Profronde Almelo verzorgt. De Brabander werd ooit gehaald door wijlen Mister Profronde Harrie Nijhuis die aan de wieg stond van dit volksevenement. Maas kwam vanzelfsprekend naar Almelo na zijn overlijden voor diens eredienst want hij bouwde een emotionele band op met Nijhuis en Almelo. Maas wil nog door tot 2022 met criteriums. Eerst dan is de man die nooit om een woord verlegen, in navolging van Middeljans van plan de microfoon neer te leggen. Iets wat hij eerder dit jaar wel deed bij de Zesdaagse van Rotterdam, want dat werd inmiddels wel een fysiek te zware opgave.
Kortom de renners kunnen niet zonder de speakers die het volk informeren maar ook mede vermaken. Net zoals de talloze straatorkesten, de reclamekaravaan met strooigoed en de live-optredens op pleinen en in de horecabedrijven tot in de laatste uurtjes.  De stad bruist tijdens de Profronde. Kortom op weg naar editie 40 in 2022, want dan is Maas 75 jaar en ‘valt ook voor hem het doek’ in Almelo.

Fotoreportage: Jan Bril

Fotoreportage (119 foto's)...

 
19-08-2019  

Mauro jr geselecteerd voor Olympisch Brasil

 

ALMELO/ São Paulo – Heracles Almelo zal Mauro jr even moeten missen. De Braziliaan is door bondscoach André Jardine geselecteerd voor oefenwedstrijden van het Braziliaans Olympisch Elftal. Op 5 en 9 september oefenen de Brazilianen in Estádio do Pacaembu in São Paulo tegen de Olympische medekandidaten voor 2020 Tokyo tegen Colombia en Chili. De kwalificatiereeks wordt begin 2020 gespeeld.
 

 
18-08-2019  

Youngsters PSV troeven Heracles af


Fotoreportage: Harry Broeze
 

ALMELO – Heracles Almelo is er niet in geslaagd om PSV punten af te snoepen. De Youngsters van PSV, gemiddeld 23- jaar, waren effectiever in de afronding (2x) waar Heracles kansen liet liggen. Blessureleed van o.a. Pröpper en de vertrekwens van Osman zorgden er voor dat trainer Wormuth zijn team centraal in de verdediging en het middenveld moest omgooien, maar desondanks begon men na het startsignaal van scheidsrechter Kamphuis furieus en Dessers had al in de eerste minuut doelman Zoet kunnen passeren maar mikte rakelings over. Het was Bergwijn die de score opende. De international stuurde Heracles-debutant Bijleveld ‘het bos in’, waardoor hij vrij kon opstomen richting het Almelose doel om van afstand Blaswich het nakijken te geven met een geplaats schot (0-1).
Heracles pakte daarna de handschoen op en werd de resterende eerste helft zelfs de bovenliggende partij maar achtereenvolgens Bijleveld, Dessers en van de Water wisten niet doeltreffend af te ronden. PSV leek nog even de voorsprong te kunnen verruimen omdat scheidsrechter Kamphuis de bal op de stip legde wegens hands van de wat onzeker begonnen Bakboord, maar de VAR was deze keer Heracles goed gezind, zodat Kamphuis na beoordeling van de beelden zijn beslissing herriep.
Na rust werd Heracles door de ‘tiffosi’ meer toebedacht, maar PSV was kennelijk door trainer van Bommel met andere opdrachten ‘het Erve’ opgestuurd. Veelvuldig werd het spel ontsierd door spelbederf waardoor de Eindhovenaren maar liefs zeven keer een gele kaart verzamelden. Ook aanvallend liet men weinig meer zien, zij het dat Gakpo nog een bevlieging kreeg en de bal op maat bij debutant Ittaren (17) bezorgde, waarna deze doeltreffend kon intikken (0-2).
Huurling Mauro jr. wilde een beter resultaat tegen zijn vroegere club en zocht veelvuldig het duel op. Hij bediende Dessers handig maar deze was onzuiver in de afronding waardoor doelman Zoet de aansluiting van de Almeloërs voorkwam. Trainer Wormuth bracht nog wel vergeefs Szöke, Dos Santos en Konings voor nieuw elan. Szöke was feitelijk nog het dichtst bij een treffer toen hij in de val de bal nog met de hak trof, maar doelman Zoet had nog een reflex in huis. Dessers schoot vervolgens nog in het zijnet.

Ondanks de nederlaag wanhoopte Wormuth na afloop niet. ‘We kregen kansen, speelden goed voetbal maar zijn nog niet effectief genoeg’, aldus de Berlijner die toch ‘Stolz’ op zijn ‘Manschaft’ was. ‘Als men de PSV-bank bekijkt, zie je daar louter spelers die bij ons een basisplaats zouden hebben’, aldus Wormuth die ondanks de nederlaag en het behalen van slechts een puntje na drie wedstrijden, waarbij hij de eerste nederlaag grotendeels bij de omstandigheden van toen neerlegde, toch wel perspectief blijft zien dat zijn team ook in de afronding zich nog zal verbeteren.

De volgende wedstrijd van de Almeloërs is zaterdag 24 augustus om 19.45 uur thuis tegen Vitesse.     
  
Heracles Almelo - PSV 0-2 (0-1)
0-1 Bergwijn (16), 0-2 Ihattaren (58)
Scheidsrechter: Kamphuis
geel:
Mauro jr, Van der Water (beiden Heracles)
Baumgartl, Bergwijn, Boscagli, Dumfries, Gakpo, Sadílek, Viergever (allen PSV)
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich; Bakboord, Knoester, Van den Buijs, Czyborra; Kiomourtzoglou, Bijleveld (Szöke/68), Merkel; Van der Water (Dos Santos/86), Dessers, Mauro Junior (Konings/79)
PSV: Zoet; Dumfries, Baumgartl, Viergever, Sadílek (Boscagli/71); Rosario, Guti, Ihattaren (Hendrix/66); Bergwijn, Malen (Aboukhlal/90+2), Gakpo
Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
15-08-2019  

Kick-off OldStars Tennis met Tom en Sjaak

  OLDENZAAL - Vanmorgen werd in Oldenzaal OldStars tennis gepresenteerd door de tennisbond KNLTB en het Nationaal Ouderenfonds. De kick-off vond plaats in aanwezigheid van 'Flying Dutchman' en tennislegende Tom Okker, die tot op heden als de hoogst genoteerde Nederlander op de ATP-wereldranglijst staat. Aan zijn zijde stond voetballegende Sjaak Swart, OldStars promotor en ambassadeur van het OldStars walking football van het Nationaal Ouderenfonds. Sjaak Swart heette Tom Okker welkom in de OldStars familie, door symbolisch het ambassadeurschap over te dragen. Aan de zijlijn van het tenniscourt bekrachtigen Menzis en het Nationaal Ouderenfonds de samenwerking en tekenden zij de overeenkomst in het kader van het programma OldStars Sport voor de periode 2019-2021.
Lees verder...

 
13-08-2019  

Heracles contracteert Belgisch talent Mo Amissi

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft Mohamed Amissi (19) gecontracteerd. De jonge Belg komt over van NAC Breda en tekende zondag jl in Almelo een tweejarig contract met een optie voor nog een seizoen. Amissi gaat voornamelijk voor het tweede elftal van Heracles Almelo uitkomen.
"Mo is een linksbuiten met een goede techniek", vertelt technisch manager Tim Gilissen. "Wij geven hem de kans zich door te ontwikkelen om te zien of hij de sprong kan maken naar de Eredivisie."
Voordat Amissi in 2014 naar NAC Breda kwam, speelde hij in de jeugdopleiding van RSC Anderlecht. Afgelopen maand speelde Amissi, zoon van een Burundese moeder, namens Burundi op de Afrika Cup. Ter voorbereiding op het toernooi maakte hij zijn debuut voor het land, nadat hij eerder al uitkwam voor Burundi onder 20.

Wandelgangen
- 14-08-2019
Ook Mo Osman dreigt in Almelo de poort van Erve Asito nog in deze transferwindow achter zich dicht te trekken. De Syrische international weigerde een contractverlenging bij het Almelose Heracles waar hij nog tot midden 2020 onder contract staat. Osman en zijn zaakwaarnemer schermden met aanbiedingen van andere clubs o.a. uit de Emiraten. De Almelose club die Osman de ruimte bood om zijn 'gestrande' ontwikkeling (Vitesse/Telstar) weer perspectief te bieden, zou daarop het management van Osman de boodschap hebben meegegeven om maar met die clubs de onderhandelingen te openen. In ieder geval schijnt Heracles Almelo niet van plan te zijn om Osman zijn 'diensttijd' bij de zwart-witten te laten uitzitten. Of nog deze transferwindow danwel de winterstop lijkt het einde te zijn voor de Syriër in Almelose dienst.
 

 
11-08-2019  

VAR 'regelt' eindstand Fortuna - Heracles


Fotoreportage: Harry Broeze
 

SITTARD – Na het debacle van Heracles  Almelo (vooral negatief door ongenuanceerde protesten van eigen fans tegen de nieuwe naam van het stadion) tegen Heerenveen in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen, probeerden de Almeloërs in Sittard dat van zich af te spoelen. Maar ook daar werd het team van Frank Wormuth ‘begroet’ met een spandoek ‘ontERVEn’.
Groots was het spel tussen de Limburgers en Almeloërs niet, hoewel de laatsten wel het meest aan de bal waren, maar vergaten te scoren.
Dat deden de zwart-witten wel na een kwartier toen Dessers zijn tegenstander uitkapte en en met een stift fraai Mauro Jr. bediende om de 0-1 op het scorebord te kunnen laten aantekenen. Scheidsrechter Blom wees al naar het midden, maar de VAR greep in omdat de tegenstander van Dessers was gestruikeld over diens kleine teen. Dit tot onbegrip van toeschouwers, spelers en analytici die vooral de mooie combinatie koesterden waarvoor mensen juist naar voetbal gaan.

Al dan niet terecht, Heracles zag zijn eerste treffer van het seizoen geannuleerd en daarmee de ’bevrijding’ uit het negatieve van de openingswedstrijd. Hoogstaand was de wedstrijd niet hoewel Heracles het meest aanspraak maakte op een overwinning. Die leek na de pauze in beeld toen Osman eindelijk eens een keer diep speelde over de diagonaal richting Van de Water. Nipt sneller dan de uitlopende doelman Kosolev kon hij vervolgens simpel intikken, zodat de Almeloërs toch op voorsprong kwamen (0-1).
Dessers had Heracles vervolgens in veilige haven kunnen schieten, maar raakte de paal en ook Mauro Jr strandde op doelman Kosolev die net als Blaswich in de openingswedstrijd van beide clubs ook vier keer de gang naar het net kon maken.
Heracles leek de eerste zege binnen te hebben, ook in de slotfase toen Fortuna nog twee keer vergeefs aandrong. Het venijn zat echter in de staart van de verlenging toen Fortuna over rechts de achterlijn bereikte en waarbij de mee verdedigende Mauro Jr. met een sliding nog de voorzet wilde voorkomen. Ook hier greep de VAR voor velen onbegrijpelijk in, waarna de onzeker fluitende Blom – toch een man met ervaring – alsnog de bal op de stip legde. Diemers liet zich dat buitenkansje niet ontnemen waardoor Heracles alsnog in de zesde minuut van de verlenging alsnog een dreun te verwerken kreeg. (1-1)

Heracles-trainer Frank Wormuth sprak na afloop van een ‘zwarte dag voor scheidsrechters’!
Hij kreeg later massaal steun van voetbal-analytici die ook naar het geblunder van de VAR op andere velden keek.
Heracles wacht zondag 18 augustus de thuiswedstrijd tegen PSV. De aanvang is door de KNVB bepaald op 20.00 uur i.v.m. Europees voetbal van de bezoekers.

Fortuna Sittard – Heracles 1-1
(0-0).
59. Van der Water 0-1, 90+. Diemers 1-1 (strafschop).
Scheidsrechter: Blom.
geel: Passlack, Ninaj (Fortuna) Osman, Czyborra (Heracles).
OPSTELLINGEN
Fortuna Sittard: Koselev, Passlack, Amiot, Ninaj, Mica Pinto, Smeets, Ugur (64. Sambou), Álex Carbonell (69. Essers), Diemers, Karjalainen (76. Zeka), Dama?can.
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Pröpper (59. Rossmann), Knoester, Czyborra, Merkel, Kiomourtzoglou, Osman (87. Bijleveld), Van der Water (70. Dos Santos), Dessers, Mauro Junior.

Fotoreportage: Harry Broeze

Fotoreportage (25 foto's)...

 
04-08-2019  

Ei-smijters en haan bezorgen Heracles domper

 

ALMELO – Een prima voorbereiding en een gunstig telraam tegen Sc Heerenveen zorgden er voor dat Heracles-trainer Frank Wormuth en zijn team vol verwachting uitkeken naar de opening van het nieuwe seizoen tegen de club uit het Friese ‘Haagje’.

Zij hadden echter buiten ‘de waard’ gerekend als je de fanatieke aanhang van de Almelose eredivisionist zo omschrijven mag. De zich op de borst kloppende ‘sfeermakers van Vak Q’ hadden vooraf aangekondigd geen sfeeractie te houden uit protest tegen de nieuwe naam van het stadion ‘Erve Asito’. Maar er kwam wel een ‘sfeeractie’ zij het een negatieve. Direct na het beginsignaal van scheidsrechter Martens, vlogen eieren in het rond en op het veld, gekookt en wel. Het hielp de spelers van Heracles en suppoosten van het Erve enigszins bij het noodzakelijke opruimen.   Daarna volgde dan de ‘vrijlating’ van een fraaie witte haan die even later ook in de kuif gegrepen werd. Het leverde de activisten ‘striemende’ fluitconcerten van afkeuring op maar of dat enigszins indruk maakte bij de actievoerende ‘leeghoofden’, kan worden betwijfeld.

Indruk maakte de actie wel bij de spelers van Heracles. Volledig ‘van de leg’ begonnen zij aan de wedstrijd tegen het bezoekende Heerenveen waar oud- Heraclied Ben Rienstra strooide met passes en zo zijn oude club onder druk zette. Binnen een half uur toonde het scorebord 0-3 na doelpunten van Dresevic, waarbij de altijd betrouwbare doelman Blaswich schutterde door over de bal heen te duikelen, Bruyn van afstand raak schoot en Rossmann in de fout ging om Van Bergen vrij baan te geven richting het doel van de Almeloërs.

Wormuth greep onmiddellijk in en haalde Rossmann van het veld om het ‘bekvechten’ met Blaswich te beëindigen en om invaller Knoester de rust in de achterhoede te laten herstellen. Daar slaagde hij in want voor de pauze werd niet meer gescoord. Na rust dan een wat agressiever voetballend Heracles dat voorwaarts meer druk zette met de ingebrachte Mauro Jr. Kansjes kwamen er wel maar Heerenveen speelde op de nul en poogde via uitvallen nog tot groter succes te komen. Passer Rienstra zag vanaf de kant dat dit weinig zoden aan de dijk zette, zei het dat Ejuke in blessuretijd de voorsprong nog wat verbeterde voor de statistieken (0-4).

Met dank aan de ‘aanhang uit Vak Q’ dus een ware domper voor Heracles Almelo en dat kan wel eens langer gevolgen hebben voor de club die vooral in aanvallend vermogen de gehele voorhoede van vorig seizoen zagen vertrekken.

Heracles – SC Heerenveen 0-4
(0-3).
8. Dresevic 0-1, 17. Bruijn 0-2, 28. Van Bergen 0-3, 90. Ejuke 0-4.
Scheidsrechter: Martens
geel: Bakboord (Heracles) Bruijn, Kongolo (Heerenveen).
OPSTELLINGEN
Heracles Almelo: Blaswich, Bakboord, Rossmann (30. Knoester), Van den Buijs, Czyborra, Osman, Merkel, Szöke (74. Bijleveld), Van der Water, Dessers, Dos Santos (46. Mauro Jr.).
SC Heerenveen: Hahn, Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg, Rienstra (74. Akujobi), Faik, Kongolo, Van Bergen, Odgaard (89. Van der Heide), Bruijn (67. Ejuke).
Fotreportage: Harry Broeze

 
01-08-2019  

Albert Zoer wint 1.40m op CSI Ommen

Albert Zoer: 'Freedom verdient de kost wel terug op CSI Ommen'

Foto: Fototrailer.nl - Almelo
 

STEGEREN - Dejavu op CSI Ommen 2019. Net als vorig jaar won Albert Zoer met zijn ruige schimmel Freedom (v. Larino) de internationale 1.40m rubriek op donderdag door op de Driehoekshoeve van de familie Schuttert maar liefst 99 andere ruiters achter zich te laten. “Freedom is een geweldig paard. Negen jaar nu. Die verdient hier de kost wel terug, zoals hij altijd doet op concours”, vertelt de Drentenaar die alvast bijna 1.000 euro uit de prijzenpot haalde.

De 1.40m proef, direct op tijd en ontworpen door Henk Linders, was een mooie opwarmer voor het internationale springgeweld. “Een proef waar sommigen echt voor de winst reden en die sommigen gebruikten als inloopronde voor het 1.50m dat morgen op het programma staat. Ik kan met Freedom voor elke proef gaan. Die lijdt daar niet van. Zo voorzichtig is hij. Je kan vol hakken naar een sprong rijden, je weet toch wel dat hij op het laatste moment terugkomt omdat hij foutloos wil blijven. Ik kan merken dat hij veel meer ervaring heeft ten opzichte van de overwinning van vorig jaar. Hij doet alles nu heel makkelijk en is in verhouding wel twee keer zo snel geworden.”

De toekomst ziet er goed uit voor Albert Zoer. Het opleiden van jonge paarden is een lange weg, maar hij heeft nu een stel paarden achter de hand waarmee hij straks het verschil kan maken. Twee weken geleden nog won hij de tweesterren Grote Prijs van De Wolden met Florian. “De paarden sprongen al wel langer goed, maar het komt er dit jaar ook echt uit qua resultaten. Florian heb ik nu ook mee. Of wij ruiters het merken dat CSI Ommen van een viersterren concours teruggegaan is naar een driesterren? Nee, helemaal niet. Het is gewoon een heel mooi concours waar iedereen graag wil rijden. En met nog steeds vier rankingproeven, wat voor een driesterren evenement geweldig is.“
   
In de Provincie Overijssel Prijs werd Albert Zoer opgevolgd door de Brit Keith Shore met Iron Lady van ’t Meulenhof (v. Parco), gefokt uit één van Belgisch beste merrielijnen. Iron Lady’s moeder Narcotique de Muze IV, grootmoeder Qerly Chin en overgrootmoeder Kerly sprongen allemaal op 1.60m Grand Prix niveau. Knap derde en vierde werden Yannick Hendrikx uit België op Good Time (v. Quality Time TN) en Siebe Kramer op zijn eigen fokproduct Evermeta (v. Mr. Blue) die nauw verwant is aan de beroemde springpaardenvererver Kannan.

In de 1.30m Hendrik Jan Schuttert Sporthorses Prijs sloeg Jarno van Erp voor de tweede achtereenvolgende dag zijn slag met Flying Boy, een negenjarige zoon van El Capone waarmee Jarno 1.60m Grote Prijzen springt. Gisteren vijfde en nu tweede werd Elisah Aarts op Gouvernante VDL (v. Bacardi VDL). Bas van der Aa (Albergen) sloot de topdrie op Evira’s Uno (v. Numero Uno).

America first in de 1.35m Agrifirm Prijs. Michael Hughes won op de Frans gefokte schimmel Bynintot des Carmille (v. Ninto de Baufour). Samantha Bos pakte met Coco Chanel (v. Connor) de tweede prijs, voor Rob Schipper op Famke (v. Boss).

De donderdag werd afgesloten met een sensationele en goed bezochte Fieten Olie menavond. Winnaars waren Gert van de Hoek (tweespan paarden), Wout van Veluw (vierspan pony’s) en Gerben van de Berg (tweespan pony’s).

CSI Ommen vervolgt vrijdag met vijf internationale springrubrieken. Iets na 18.00 uur zal de spannende 1.50m proef van start gaan. Rond 21.15 uur staat de Puissance op het programma, het hoogtespringen over een muur die elke ronde verhoogd wordt. Aansluitend barst het feest los. Kom kijken. De toegang is gratis.

www.csiommen.nl

Fotoreportage (1 foto's)...

 
09-07-2019  

Dalmau naar Utrecht, Dessers naar Heracles

Van Nieff voetbalt verder in Hongarije
 

ALMELO – De Spaanse spits Adrian Dalmau kan na bejubeld te zijn, nu door de Heraclesfans worden gehekeld. Op het dieptepunt van zijn carrière gaf Heracles Almelo hem een kans. Ooit als jongeling door Real Madrid binnengehaald als groot talent maar afgezakt tot het derde niveau in Spanje. In Almelo kreeg hij een nieuwe kans met een 2-jarig contract en zowaar, schopte de soms te fanatieke (9x geel) en gedreven spits er in zijn eerste seizoen in de eredivisie 19 in. Slechts De Jong en Tadic gingen hem nog voor. Dan zingt zijn naam rond en anders zorgt daar zijn management wel voor. In thuisland Spanje zong rond dat Leganes en Granada interesse hadden, Heerenveen werd afgewimpeld en Macabi Tel Aviv deed zelfs een zeer fors salarisaanbod, hetgeen Dalmau’s hoofd op hol deed slaan. Heracles en Macabi werden het niet eens. Vraag en aanbod lagen te ver uit elkaar. De topscorer van Heracles gooide daarop de kont tegen de krib en weigerde zelfs werk, het geen hem op een schorsing van de club kwam te staan.

Kruisbestuiving
Bij Heracles Almelo weten ze dat het kwaad kersen eten is met spelers die in het hoofd ontsporen en daarbij eerder een last dan een lust worden. Kortom er diende zich een ontsnappingsroute aan. Bij Fc Utrecht bleek Cyriel Dessers eventueel los te weken. De Belg van Nigeriaanse afkomst schopte het in zijn thuisland tot de nationale jeugd onder de 21. Utrecht nam de tweebenige spits in 2017 over van NAC . In Utrecht maakte Dessers zijn verwachtingen niet geheel waar op het hoogste niveau maar wist toch regelmatig het net (12x) te vinden ondanks een flinke blessureperiode. In die tijd leerde hij tevens Robin Pröpper en Sebastian Jakubiak kennen tijdens de revalidatie in de Zeister bossen. Ook landgenoot Dario van der Buijs kende hij al van eerdere duels. Dessers komt dus niet helemaal als een vreemde eend in de bijt bij Heracles binnen en sloot in Almelo al een overeenkomst af voordat Dalmau in Utrecht rond kwam. Dessers reisde maandag al gelijk af met zijn nieuwe club naar het trainingskamp in Billerbeck (D) waar hij liet weten vertrouwen te hebben in zijn kans bij Heracles Almelo. ‘Er schijnt bij deze club iets in de lucht te zitten dat spitsen doet bloeien. Ik wil dus ook in het rijtje van goede spitsen bij Heracles’, zo zijn ontboezeming in Billerbeck.

Van Nieff naar Hongaarse Puskás Akademia FC
Heraclesmiddenvelder Yoëll van Nieff (26) vervolgt zijn voetbalcarrière in Hongarije. Al aan het einde van het seizoen werd duidelijk dat in Almelo geen verdere toekomst gloorde. Van Nieff mocht derhalve transfervrij vertrekken. Van Nieff vond zijn heil onder de rook van Budapest in het stadje Felcsút waar in 2005 de club Puskás Akademia FC werd opgericht en vernoemd naar de beroemdste speler die Hongarije ooit kende.

 
07-07-2019  

Heracles huurt Mauro Jr en contracteert Szöke

 

ALMELO – Heracles Almelo heeft opnieuw haar slag geslagen op de transfermarkt. Van PSV komt Mauro Junior over. De Braziliaan is gehuurd voor de periode van één seizoen om meer speelervaring op te doen in de eredivisie. De jongeling geldt als een groot talent en tekende in 2017 bewust voor 4 jaar bij PSV met de wil om te slagen.

Van Fc Köln komt de Serviër Adrian Szöke over. Hij speelde al in het Servisch nationale team onder de 18. Bij Fc Köln fungeerde hij vaak als schaduwspits op het tweede niveau waarin hij vorig seizoen 12 keer tot scoren kwam.

Eerder al haalde Heracles Almelo Navajo Bakboord en Teun Bijleveld van Jong Ajax binnen waarvoor zij uitkwamen in de Keukendivisie.
De Almelose club shopte ook in Zuid Duitsland bij SpVgg Unterhaching waar het de Griek Orestis Kiomourtzoglo wist te strikken. Op Mauro Junior na die werd gehuurd, tekenden alle jonge talenten voor twee jaar met de optie van een verlenging van een jaar.  

Heracles Almelo maakte de overeenkomsen met Mauro Jr en Adrian Szöke officieel bekend tijdens de familiedag van Heracles Almelo. Naar schatting kwamen daar vandaag zo'n 15.000 bezoekers op af. De club bereikte ook een nieuw record bij de verkoop van seizoenkaarten.

 
07-07-2019  

Mulder wint ook de derby Almelose Ruiterdagen


Pim Mulder was de meest succesvolle deelnemer bij het springen. Hij won ook de derby om de Bolk Transport Prijs met een Kylix paardensolarium als ereprijs naast de gevulde envelop.
 

ALMELO – De derby in het springen is een der zwaarste onderdelen van de paardensport. In Almelo al 34 jaar verreden. Jos Brinkman uit Albergen is als internationaal 3* parcoursbouwer al sinds jaren verantwoordelijk voor het ontwerp van deze wedstrijd over een lengte van ruim 1300 meter met 23 sprongen over natuurlijk ogende hindernissen waaronder de fameuze Irish Wall.
De derby in Almelo onder de naam Trial Jumping is derhalve alleen voor de best geklasseerden uit de dagen vooraf in de klassen Z en ZZ weggelegd. Dat ruiters deze derby tijdens de Almelose Ruiterdagen vaker dan een keer winnen is dan ook op een hand te tellen. Grote namen als Hans Brugman en Wim Schröder uit het verleden lukte dat maar een keer evenals de nog actieve Gert Jan Bruggink die tijdelijk wat met fysiek ongemak tobt.
Wie het wel lukten waren o.a. Eric Wiefferink en Pim Mulder die het beiden zelfs in twee opeenvolgende jaren lukte. Ook Tom Brinkman, zoon van de parcoursbouwer, schreef de derby in Almelo al twee keer op naam, evenals Eric ten Cate, maar sinds zondag is Pim Mulder de absolute alleenheerser. Hij reeg de successen aaneen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen en won ook het fameuze slotnummer, de derby. Slechts drie deelnemers wisten de eerste omloop foutloos te blijven en in de noodzakelijke barrage was Pim Mulder met Gondola B ongenaakbaar. Hessel Hoekstra was met Diazetta 1,68 seconden langzamer. De winnares van vorig jaar Melissa Maatkamp kwam met Celvana nog wel foutloos door de eerste lange omloop maar zag in de barrage af van verdere strijd na een afgeworpen balk om haar paard verder te sparen. Ook dat behoort bij de paardensport. Winnaar Mulder had met BCO Furioso nog een tweede troef in dit zwaarste nummer van de Almelose Ruiterdagen. Met een springfout in de eerste omloop zette hij de wteede tijd neer, goed voor een vijfde plek overall achter de als vierde geëindigde Koen Westendorp met Celano die eveneens met een springfout nipt sneller was dan Mulder op de rug van BCO Furioso.

Alle uitslagen paarden dressuur en springen klik hier

 

 
06-07-2019  

Rom Vermunt scoort op Almelose Ruiterdagen

 

ALMELO – In de ZZ-licht dressuur, de zwaarste dressuurproef tijdens de Almelose Ruiterdagen,  reed Rom Vermunt met Haciëndo naar een eerste en derde plek in de vrijdag twee verreden proeven. De rij-instructeur uit Geesteren hield daarmee de Twentse eer hoog in het nationale veld van concurrenten.
In rubriek 115A behaalde Vermunt een score van 250,5 punten, goed voor een derde plek achter Margreet Prosman (Harmelen) met Hublot die nipt 2 punten hoger scoorde. De Brabander Lars op ’t Hoog behaalde in deze rubriek met Handretti de hoogste dagscore die door de jury werd beloond met 266,5 punten.
In rubriek 116A reed Vermunt zijn paard Haciëndo voor een andere jury naar een winnende score van 139 punten. Prosman werd hier met Hublot (233 pnt.) wederom tweede voor de Rijssense Ashly Langevoort die met Happy Dancer 230,5 punten kreeg toebedeeld.

<< In de Fairfax finale Kür op Muziek werd Annemieke Vincourt (Zuidwolde) met High Sociëty de winnares van het Fairfax dressuurzadel. Zij reed een gemiddelde van 75 procent. Lars op ’t Hoog werd met Handretti als tweede geklasseerd met een gemiddelde score van 73,38 procent. De Brabantse Rosalie Mol werd met minder dan eenprocentpunt minder derde op Indigo, het paard waarmee ze vorig jaar in Almelo nog derde werd in de klasse M

< Annemiek Vincourt ontvangt hier het fraaie dressuurzadel beschikbaar gesteld door de Britse fabrikant Fairfax.

Klik hier voor alle uitslagen in dressuur en springen (paarden en pony's)
 

 
06-07-2019  

Pim Mulder wint GP van Almelo

 

ALMELO – Een dag na zijn fraaie zege over 1.40 meter sloeg Pim Mulder opnieuw toe tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen. Met Freedom Again troefde hij Wessel Hoekstra af die met Comme Prévu langdurig aan kop stond en bijna zeker leek van zijn overwinning om de Grote Prijs van de stad Almelo. Oud- Almeloër Don Willmsen behoorde met Corazon eveneens tot de twaalf foutlozen in de eerste omloop. Hij zette in de barrage de derde tijd neer voor de Zweedse Erika Lickhammer op Jazou die met Flyer S zich ook nog als zesde kwalificeerde.
Lees meer op HippischTwente.nl

<< Wethouder Jan-Martin van Rees en burgemeester Arjen Gerritsen overhandigden Pim Mulder een tuinset van Kees Smit en de fraaie bokaal naast de gebruikelijke envelop met inhoud.

 
05-07-2019  

Bas van der Aa op dreef tijdens Ruiterdagen

 

ALMELO – Albergenaar Bas van der Aa liet zich vrijdag van zijn goede kant zien op de Almelose Ruiterdagen. Met Danga WS won hij de ZZ-rubriek klassiek door in de barrage concurrent Jan Diepman op Favorite met 0,34 seconden nipt voor te blijven. De Zweedse amazone Erika Lickhammer - een dag eerder ook al succesvol - met Eclipse legde eveneens foutloos beslag op de derde plek over het door internationaal parcoursbouwer Jos Brinkman gebouwde parcours.
In het ZZ-2 fasen moest Van der Aa met Danga WS genoegen nemen met een vierde plek achter winnaar Robert Vos met Diabeau. Pim Mulder met BCO Furioso en Hessel Hoekstra met Condavel werden respectievelijk tweede en derde.

In het nationaal 1.40 m behaalde Van der Aa met Cartoon HL een tweede plek achter de winnaar in de barrage Pim Mulder op BCO Milton Z. Eric ten Cate eindigde met Lacoste 145 in de derde tijd voor Vincent Geerink met Fity-Fifty terwijl Robert Vos op Chappeau als vijfde eindigde door tegen een balkje op te lopen.

Het Z-klassiek leverde in de barrage een overwinning op voor de Brabander Marwin van den Nieuwenhuijzen met E-jopieR. Jan Diepman reed Godon naar de tweede tijd terwijl de eveneens foutloze Erika Lickhammer haar Nick naar de derde tijd reed. Vincent Geerink plaatste zich met twee troeven voor de barrage maar met zowel Iniesta als Elamé viel er wel een balk uit de beugels waardoor de snellere tijden niet meer betekenden dan de plaatsen 4 en 5.  
Het Z-2 fasen werd gewonnen door Hessel Hoekstra met Diazetta. Daarmee werd Melissa Maatkamp met Celvana en Koen Westerndorp met Durano verwezen naar de plaatsen 2 en 3.

 
04-07-2019  

Zweedse Lickhammer wint eerste ZZ Ruiterdagen

 

ALMELO – Het eerste ZZ parcours klassiek tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen werd een prooi voor de Zweedse amazone Erika Lickhammer. Met haar paarden Eclipse (0-34,0) en Jazou (0-37,52) legde zij in de barrage beslag op de plaatsen 1 en 2 voor Pim Mulder met Ferano (0-38,42). Als beste Tukker reed Lars Wigger met Foline foutloos naar plek 4 in een tijd van 41,42 seconden daarmee de Finse Evaliine Talvio met Glock's Champions Ludwig (47,43), rijdend voor BWG Stables van de gebroeders Schröder, ruim voorblijvend met eveneens  nul fouten in de barrage.

De 53e Almelose Ruiterdagen Op het Twents Hippisch Centrum aan De Bosrad zijn vrij toegankelijk en sluiten zondag af met de finales in de dressuur en springen met als hoogtepunt de zware derby die Pim Mulder ook al eens op naam schreef. Fotosessie RTV Oost: https://www.flickr.com/photos/rtvoost/albums/72157709483611411

Klik hier voor alle uitslagen paarden.
 

 
30-06-2019  

Van Dis wint Hartog Lucerne Trophy in Almelo


De Zuidhollandse Yvonne van Dis won met haar pony Emilinda tijdens de Almelose Ruiterdagen de nationale finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
 

ALMELO – Tijdens de Almelose Ruiterdagen die vrijdag begonnen en op zondag 7 juli eindigen, werd de jeugdige amazone Yvonne van Dis overall winnaar van de nationale competitie-finale om de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
De Zuidhollandse voerde met haar pony Emilinda het klassement al aan na zeven wedstrijden en wist in Almelo over twee springproeven beslag te leggen op een eerste plek in het dag-klassement en als winnaar overall over acht wedstrijden waarbij de beste drie resultaten tellen. Al met al genoeg om zich een jaar lang als Hartog Lucerne Rising Star te laten betitelen.
Yvonne was heel erg blij na haar succesvolle dag in Almelo: “Ik begon wel wat rustig maar kwam later in het parcours steeds beter in het ritme. Het ging echt heel erg goed!” De 15-jarige amazone durft na haar winst ook te hopen op meer succes in de toekomst. “Over twee weken ga ik internationaal starten en het lijkt mij heel erg leuk om zo’n wedstrijd te winnen”, aldus de winnares van de KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019.
Voor de finale om de Hartog Lucerne Trophy 2019 tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen hadden zich 16 combinaties weten te plaatsen. Bondscoach Edwin Hoogenraat was lovend over het niveau van de finalisten: “Het is prachtig om te zien dat een aantal ruiters echt goed met het spel bezig is. Hier zaten wel talenten bij waar ik in de toekomst wat aan heb”.

Uitslag over 2 proeven tijdens Almelose Ruiterdagen:
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (4 punten)
2. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (8 punten)
3. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (8 punten)
4. Jaydee Janssens (Reuver) – Kyrian van Orchids (8 punten)
5. Lily van der Knaap (Nijkerk) – Tiësto (9 punten

Eindklassement: KNHS-Hartog Lucerne Trophy 2019
1. Yvonne van Dis (Stad Aan ’t Haringvliet) – Emilinda (82 punten)
2. Mel van der Kamp (Nieuwleusen) – Garfield (73,5 punten)
3. Quinty Keur (Bloemendaal) – Kinka’s Boy (70,5 punten)
4. Geertje van Aarle (Dinther) – Kaspar van Orchid’s (67,5 punten)
5. Myla van Andel (Leeuwarden) – Je T’aime DMM (62 punten)

Klik hier voor alle uitslagen tijdens de 53e Almelose Ruiterdagen, het grootste hippische evenement van Nederland met ruim 2.300 combinaties aan de start in de dressuur en het springen.

bron: KNHS/Almelose Ruiterdagen

 
06-06-2019  

FEI Nations Cup™ tijdens 45e CSI Twente

Oranje met sterkst mogelijke teams aan start

Harrie Smolders (boven) en Edward Gal zijn de ruiters die momenteel voor Nederland het 'meest aan de weg timmeren'.
Fotobron: KNHS/CSI Twente
 

GEESTEREN (KNHS) - CSI Twente viert haar 45-jarig jubileum met de organisatie van de Longines FEI Nations Cup™ of the Netherlands voor dressuur op driesterren en springen op vijfsterren niveau. Daarmee komt de wereldtop voor beide disciplines van 20 tot en met 23 juni naar het bekende terrein van Erve Maathuis in Geesteren. Bondscoaches Rob Ehrens en Alex van Silfhout stellen hun sterkste teams op en maken van de landenwedstrijden een belangrijke observatie richting de Europese Kampioenschappen in Rotterdam. “We gaan voor een topeditie van dit 45ste CSI Twente”, vertelt concoursdirecteur Rob Maathuis enthousiast.

Na 1989 en 1994 is het de derde keer dat CSI Twente gastheer is van de Longines FEI Nations Cup™ springen en beleeft het een primeur bij de dressuur. Beide worden normaliter tijdens het CHIO Rotterdam verreden. “In 1989 was er ook een EK in Rotterdam en in 1994 was er in verband met de Wereldruiterspelen in Den Haag geen Landenwedstrijd in het Kralingse Bos. Nu het CHIO Rotterdam de Europese Kampioenschappen organiseert zijn wij wederom gastheer. Ik zie het als een mooi natuurlijk moment dat de Landenwedstrijd na 25 jaar terugkeert naar Twente, van oudsher toch een van de toonaangevende paardenregio’s die ons land rijk is”, legt Rob Maathuis namens CSI Twente uit.

“Het gebeurt niet vaak dat deze vacature open ligt. Voor ons als organisatie hoeven we eigenlijk alleen het prijzengeld te verhogen van viersterren naar vijfsterren niveau en ons goed in te stellen op de extra voorschriften vanuit de FEI. Facilitair en qua ruimte, infrastructuur en concoursterrein hebben we het prima voor elkaar. We hebben veel ervaring met het organiseren en zijn breed georiënteerd. Zo hebben we ook één en tweester springwedstrijden, landelijke rubrieken, dressuur, fokkerij en pony’s in ons pakket.”

Grote Prijs al op vrijdag
Het CSI Twente begint dit jaar op zondag 16 juni met de pony's en paarden op landelijk niveau. Vanaf donderdag 20 juni komen de combinaties op internationaal sterren niveau in actie. De Longines Grand Prix of Twente rijden de topcombinaties op vrijdag. De Longines FEI Nations Cup™ voor de springruiters is zondagmiddag. De landenwedstrijd voor de dressuur wordt op zaterdag 22 en zondag 23 juni verreden.

“De FEI heeft uit de eerste Europese divisie vijf landen aangewezen voor ons concours. Nederland komt met onder anderen Harrie Smolders. Duitsland is aanwezig met wereldkampioene Simone Blum in het team. De Zweden nemen Europees kampioen en nummer twee van de wereld Peder Fredricson mee. Ook België rijdt voor de punten. Het won vorig jaar de finale in Barcelona en de ruiters staan hoog op de wereldranglijst”, vervolgt Maathuis.

“Daarnaast is Spanje hier, gastheer van de finale in Barcelona. Ook  Oostenrijk, dat vorig jaar naar de eerste divisie promoveerde, en Brazilië, in 2018 winnaar van onder andere de Nations Cup in La Baule, komen naar Geesteren. En Japan, dat getraind wordt door Wim Schröder, verschijnt aan start. Een leuke bijkomstigheid, aangezien dat land de Olympische Spelen van 2020 in Tokio organiseert.”

Nederland krijgt bij de dressuur concurrentie van de teams van Groot Brittannië, de Verenigde Staten, Zweden, Frankrijk en België. “Concurrentie is goed. Dat houdt iedereen scherp. We zijn goed voorbereid en hebben er zin in. 45 jaar CSI Twente, een jubileum. We gaan dan ook voor een top-editie’, kijkt Maathuis vol verwachting vooruit.

Nederlands dressuurteam
Alex van Silfhout stelt in Geesteren zijn momenteel sterkste equipe op. De bondscoach heeft de top vier van het onlangs gehouden NK Dressuur opgeroepen. Emmelie Scholtens (Gorinchem) zal kiezen tussen Apache en haar hengst Desperado, die onlangs imponeerde in Compiègne. Het team bestaat verder uit Edward Gal (Oosterbeek) met Glock’s Zonik NOP Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) en Glock’s Dreamboy NOP en Anne Meulendijks (Heeze) op MDH Avanti NOP.
Daarnaast komen alle kaderleden aan start op Erve Maathuis in het CDI3*. Dat zijn Adelinde Cornelissen, Marlies van Baalen, Danielle Heijkoop, Patrick van der Meer, Diederik van Silfhout en Thamar Zweistra.

Team Rob Ehrens
De Longines FEI Nations Cup™ van Geesteren is een week na die van Sopot, waar Nederland aan start komt. Geesteren is de tweede van de vier landenwedstrijden waar Oranje punten verzamelt om zich te plaatsen voor de finale in Barcelona. Geesteren is de tweede observatiewedstrijd voor de springruiters na het NK in Mierlo richting het EK in Rotterdam. Bondscoach Rob Ehrens zal zijn team voor Geesteren bekend maken na het Pinksterweekend, waarin zijn combinaties op veel internationale wedstrijden actief zijn.

Ehrens: “We hebben het thuisvoordeel en ik wil mezelf niet in de vingers snijden door de ploeg te snel bekend te maken, omdat er nog wat twijfels zijn. Daarvoor is deze wedstrijd te belangrijk voor ons. In Geesteren willen we voor eigen publiek zo goed mogelijk voor de dag komen. De combinaties die we kiezen, moeten in een flow zitten.”

45e CSI Twente 2019
Vrijdag 21 juni
17.30 uur     Longines Grand Prix of Twente CSIO5* 1.60m

Zaterdag 22 juni
17.30  uur    Grote Prijs CSI2*, 1.45m
15.35 uur    CDIO3* Grand Prix (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)


Zondag 23 juni
12.15 uur    CDIO3* – Grand Prix Special (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)
14.25 uur    CDIO3* – Kür op Muziek (FEI Nations Cup™ Dressage of the Netherlands 2019)


14.45 uur    CSIO5* – Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands 2019 (1e manche)
16.10 uur    CSIO5* – Longines FEI Nations Cup™ Jumping of the Netherlands 2019 (2e manche)

 
31-05-2019  

KNVB schorst amateurvoetballer anderhalf jaar

Scheidsrechters zien af van toernooi bij de club
 

ALMELO – Voetballer Semih E.  van het tweede team van voetbalclub La Première is door de KNVB voor anderhalf jaar geschorst. De man werd onlangs handtastelijk tegen de scheidsrechter tijdens de bekerfinale tegen ‘noaber’ Almelo 2. Deze staakte daarop de wedstrijd en verliet het sportcomplex aan de Maardijk onder begeleiding. Daarna deed hij aangifte bij de politie wegens molest, meldde Tubantia. Grensrechter en clubvoorzitter José Diaz zwakte de handtastelijkheid af maar zei er bij dat het bestuur zich nog beraad over een gepaste straf. Dat heeft de KNVB inmiddels gedaan op basis van het wedstrijdrapport.
De KNVB strafte een andere speler van het 2e team van La Première eveneens fors. Hij werd met rood het veld uitgestuurd en mag tot november dit jaar niet ‘ballen’.

De Scheidsrechtersvereniging Almelo en Omstreken (SAO) heeft La Première inmiddels laten weten dat alle scheidsrechters van de SAO zijn bericht met het advies om niet aan te treden bij het op de rol staande jaarlijkse Hendrie Krüzen-toernooi. Dit onder het motto; ‘Van de scheidsrechter blijf je af’.
Semih E. wil in beroep tegen zijn zware straf. De KNVB kende de overwinning op formele grond toe aan het team van Almelo 2 en haalde tevens de nog op de rol staande competitiewedstrijd tussen beide teams van de agenda. 

Archief
Terug naar vorige pagina