Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-04-2010  

Hoeveel kans maakt de nieuwe coalitie ?

 

ALMELO – De VVD kan als grote winnaar van de coalitie-onderhandelingen gezien worden, Mede dankzij de PvdA, omdat de onderhandelaars Mieke Kuik-Verweg en ‘nieuwbakken’ fractievoorzitter Luc Schuur wel hebben ingezien dat de uitslag van de gemeenteraadverkiezing ook een signaal van protest was uit de Almelose samenleving. Vooral de megalomane plannen, als een nieuw stadhuis van 63 miljoen euro, de megabouwplannen Fortezza en Waterrijk, maar ook de grootscheepse afbraak en nieuwbouw van de binnenstad die de bevolking over zich heen kreeg zette bij menig kiezer de haren overeind. Voeg daarbij de Personal Rapid Transport die ex wethouder Sjoers (CDA) al jaren promootte als de toekomstige oplossing voor het openbaar vervoer en het is begrijpelijk dat Gerrit van Woudenbergh (VVD) succes boekte met zijn toch enigszins populistische verkiezingscampagne. ‘Geen nieuw stadhuis op de Kloosterhof’, was zijn belofte en daar wordt hij nu zelf verantwoordelijk voor gelet op het feit dat hij stadsontwikkeling in portefeuille heeft. Een heronderzoek naar de mogelijkheden van renovatie van het huidige stadhuis is een der punten uit het akkoord. En dat kan, want bouwwerken van het type betonskeletbouw zijn daar uitermate geschikt voor, omdat alle tussenwanden in feite decoratie zijn. Kijk naar het oude belastingkantoor aan de Burgemeester van Raveslootsingel dat volkomen is gestript tot op het betonskelet en nu weer van de modernste snufjes en een nieuwe gevel wordt voorzien. Of zoals een der grootste bouwondernemers in de regio, die ook veel voor de gemeente doet, voor jaren geleden al eens zij; ‘Ie hebt al een fundering en skelet, dat hoof ie nit meer te bouw’n. Da's altied veurdeliger !
Het begin is dus goed, zij het dat het kwaad kersen eten is met een gefrustreerde CDA-fractievoorzitter die a. de verkiezingsnederlaag nog niet heeft verwerkt en b. nog altijd aanhanger is van de megalomane plannen van zwager Sjoers !
Wethouder Jan van Marle zal zijn partijgenoot dan ook maar eens wat financiële feiten onder de neus moeten drukken waarmee het vorige college haar opvolgers heeft opgezadeld. Het is te makkelijk om dat op het bordje van de financiële crisis te leggen. Er is vanuit oppositiepartijen in het verleden al veel gewaarschuwd voor bevolkingskrimp, nut en noodzaak van een nieuw stadhuis en de grote financiële risico’s die werden genomen met grote aankopen van onroerend goed. Die waarschuwingen werden altijd hautain ter zijde geschoven door CDA en PvdA. Fractievoorzitter Slettenhaar (CDA) past dus enige bescheidenheid!

Redactie


Besluitenlijst B&W d.d. 20-04-2010

Archief
Terug naar vorige pagina