Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-04-2010  

Andela en van Woudenbergh op het pluche


De toekomstige VVD-wethouders
 

ALMELO - Volgens insiders krijgt de VVD twee wethouderszetels. E.e.a. ging als een lopend vuurtje door de zaal van het Theehuis tijdens een ledenvergadering van de VVD. Johan Andela werd al tijdens de campagne genoemd als de wethouderskandidaat voor de VVD, maar de tweede wethouder is toch wel een grote verrassing met politiek leider Gerrit van Woudenbergh die de tweede wethouderszetel voor de VVD gaat bezetten.
E.e.a. zou ook betekenen dat de beoogde coalitiepartners PvdA, VVD en CDA er nagenoeg uit zijn, als zo nadrukkelijk over de 'poppetjes' wordt gesproken als woensdagavond tijdens de VVD-bijeenkomst. Deze uitkomst kan eveneens betekenen dat de PvdA-wethouders Mieke Kuik-Verweg en Theo Schouten eveneens terugkeren op het pluche en het CDA genoegen moet nemen met één wethouder in de persoon van Jan van Marle of misschien twee wethouders met toch meer uitgeklede portefeuilles.
Keihard werd het niet bevestigd, maar beide VVD-ers werden wel succes gewenst!

Update 15-04-10 01.16 uur :
Ook tijdens de ledenbijeenkomst van de PvdA werd gesproken dat men er uit is met de collegevorming en Mieke Kuik-Verweg en Theo Schouten terugkeren als wethouder en Jan van Marle namens het CDA als enige en vijfde wethouder het college completeert. Van Marle zou tijdens de coalitiebesprekingen 'handig' op een bijspoor zijn gemanouvreerd door topambtenaren die assisteerden bij de coalitieonderhandelingen o.l.v. oud- gemeentesecretaris Jan Herman de Baas.

Fotoreportage (12 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina