Politiek nieuws


Plaatsing  
 
01-04-2010  

Coalitie in wording wil aanpassing Fortezza

 

ALMELO – De coalitieonderhandelaars van PvdA, CDA en VVD willen aanpassing van het project Fortezza. Projectontwikkelaar van der Looy liet in het vakblad Vastgoed Journaal onlangs weten dat de bouw van Fortezza voor 1 juli a.s. begint.
Provincie en Rijk stelden ruim twee miljoen euro beschikbaar om beweging te krijgen in het bouwplan zodat de appartementen goedkoper worden voor eventuele kopers. Woonzorg Nederland was de eerste koper die over de brug kwam om 77 appartementen te kopen en naar verluidt is er nu een aan Kondor Wessels gelinieerde investeerder die 40 appartementen wil kopen.
Of de wens van de coalitiepartners in spé van enige realiteitszin betuigd is nog maar de vraag? Van der Looy beschikt over een wettig koopcontract en is formeel eigenaar van de grond ondanks dat er nog geen cent betaald is. Bovendien zou het de tweede keer zijn dat de gemeente Almelo aanpassing wil van de ontwikkeling. Eerder kocht de gemeente de grond al terug van Van der Looy om zelf een ambitieus plan te bedenken waaruit het ontwerp Fortezza geboren werd. Die transactie kostte de gemeente miljoenen. Nu voor de tweede keer ingrijpen zet van der Looy in een comfortabel zeteltje om opnieuw de hand op te kunnen houden terwijl de door het Rijk en Provincie toegezegde miljoenensubsidie kan worden afgeschreven.
Verder is het stil rondom de coalitiebesprekingen, maar als dit signaal duidt op wisselgeld in mogelijk het toch doorgaan van de bouw van een nieuw stadhuis op de locatie Kloosterhof, maakt de VVD een diepe knieval en houdt het vast aan de verkeerde optie.

Redactie


Lees ook het bericht en de reacties op Tc Tubantia
 
 

Archief
Terug naar vorige pagina