Politiek nieuws


Plaatsing  
 
18-11-2009  

Zustermoord in het CDA


Coup van slechtste CDA-fractievoorzitter ooit is toch geslaagd.
 

ALMELO – Het CDA is er niet in geslaagd na de bestuurlijke Almelose perikelen, met de TV-uitzending van Zembla over de stadhuisgijzeling en vergunningenbeleid als hoogtepunt, de broodnodige vernieuwing binnen de politieke vertegenwoordiging te bewerkstelligen. De vertrouwenscommissie o.l.v. Theo van Rijmenam had van het bestuur de opdracht meegekregen om voor vernieuwing te zorgen in de lijst van kandidaten voor de gemeenteraadverkiezing van maart 2010, maar het traditionele bastion binnen de partij sloopte in de afgelopen weken de voorgestelde kandidatenlijst. Eerst werd het gepresenteerde duolijsttrekkerschap van nieuwkomer Jan van Marle en raadslid Lily Altena al om zeep geholpen door een actie onder leiding van oud-raadslid Ton Trienen die de nieuwbakken wethouder van Marle als enige lijsttrekker wilde zien. Vervolgens kwam vorige week raadslid Irene ten Seldam openlijk naar buiten dat zij ook aasde op een wethouderszetel en maandagavond tijdens de finale ledenvergadering over het definitief vaststellen van de kandidatenlijst kwam ‘zittend’ fractievoorzitter Slettenhaar met zijn actie om alsnog van plek vier op plek twee te komen ten koste van Lily Altena. Een plek die eveneens symbolisch staat voor een wethouderskandidatuur van Slettenhaar om zijn zwager Anthon Sjoers op te volgen. De onaangekondigde actie werd gesteund door de oude clan binnen het CDA zoals de Koetsier’s, Slettenhaar’s, Sjoers’sen, van Broekhoven’s en Trienen’s. Vooral het niet vooraf informeren viel Lily Altena rauw op het dak. Zij had in de eerdere ledenvergadering al aangegeven dat zij alleen een wethouderszetel ambieerde als na de verkiezing de portefeuille-samenstelling bij haar zou passen en zo niet, gewoon weer de draad in de gemeenteraad te willen oppakken. De stemming om plaats twee op de lijst viel met 32 tegen 27 in het nadeel van Altena uit, waarna zij de eer aan zich zelf hield en te kennen gaf zich geheel terug te zullen trekken als gemeenteraadskandidaat voor het CDA.

Lees ook TC Tubantia

Kandidatenlijst CDA gemeenteraadsverkiezingen 2010

1. Jan van Marle – wethouder gemeente Almelo (betaald), (professie register accountant)
2. Henk Slettenhaar – beleidsmedewerker strategie en beleid bij het waterschap Regge en Dinkel te Almelo (betaald), Voorzitter bezwarencommissie, kamer Samenlevingszaken gemeente Twenterand (betaald), Lid van de commissie van advies voor de behandeling bezwaar-en beroepschriften te Ommen (betaald), Lid van de klachtencommissie van Reggeland, zorgvoorzieners te Almelo (onbetaald)
3. Irene ten Seldam – Coördinator Infectiepreventie Ziekenhuisgroep Twente (betaald), Secretaris VHIG regio Twente en Achterhoek (onbetaald), Voorzitter landelijk bestuur Vereniging voor Hygiëne en infectiepreventie in de gezondheidzorg (onbetaald).
4. Jan Brand – beleidsambtenaar gemeente Hellendoorn (betaald), Secretaris St. Spelonk van Adullam
5. Peter Vos – ondernemer adviesbureau TTM
6. Leidy Meijer
7. Fred van der Horst – agrariër, Erve Pezie Arts en Crafts, Bureau van der Horst organisatie en presentatie van agrarische activiteiten, African Granite Holland, V.O.F Europafrica Group.
8. Bedros Acu
9. Harm Jan van der Veen – beleidsadviseur ROC van Twente
10. Carla Davis
11. Imran Dikmen – Yalci
12. Marcel Zielman
13. Monique Kamminga – Klompers
14. Ben Meijer
15. Ruud Koetsier – vennoot Restyle Groep Nederland
16. Jan Eitens
17. Henny Westerik
18. Piet Capelle – oud beleidsambtenaar gemeente Almelo
19. Liesbeth ter Haar – Tulp – ondernemer eigen persbureau

* Beroep en nevenfuncties voor zover bekend

Archief
Terug naar vorige pagina