Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-11-2009  

Gedeputeerde maant gemeente over begroting

 

ZWOLLE – Gedeputeerde Job Klaasen (VVD) maant de gemeente Almelo voor eind december het financiële lek boven te hebben anders dreigt provinciale onder curatele stelling voor de gemeente. Weliswaar heeft Klaasen een goed gesprek gehad met ‘schatbewaarder’ Jan van Marle, maar over het tijdstip waarop duidelijkheid dient te zijn over de financiële toestand van de gemeente verschillen beide van mening meldt TC Tubantia.
Klaasen wil die duidelijkheid voor het eind van het jaar omdat ook van rijkswege de nodige bezuinigingen op de gemeenten afkomen. Tevens wijst Klaasen op de financiële risico’s in diverse grondexploitaties die Almelo kent.
Tekorten hierin zouden kunnen oplopen naar 50 miljoen euro volgens anonieme bronnen. Het volledig gemandateerde college van B&W heeft in de afgelopen jaren al voor een slordige 150 miljoen euro aan grondposities verworven zonder dat de raad heeft ingegrepen. Ten laste van de beoogde projecten op die locaties komt eveneens een personele bezetting van bijna 200 ambtenaren die de gemeente de laatste 4 jaar extra heeft aangenomen. Kritische geluiden van de oppositie werden telkens overruled door coalitiepartners PvdA en CDA. In 2001 stelde BBA (Burger Belangen Almelo) het vrije mandaat van het college van B&W al aan de orde in de commissies FES en ABZ maar ook toen wilde de coalitie van geen wijken weten en stond BBA min of meer alleen in haar kritiek.

Archief
Terug naar vorige pagina