Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2009  

Juridische stappen tegen ZEMBLA? (upd)

 

ALMELO – Waarnemend burgemeester James van Lidth de Jeude laat onderzoeken of de gemeente juridische stappen kan ondernemen tegen de programmamakers van het VARA/NPS programma ZEMBLA.
Als reden noemt de burgemeester dat ZEMBLA de gemeente wel vooraf op de hoogte heeft gesteld van de herhaling en vroeg om een gemeentelijke reactie van 30 seconden die via een ‘voice over’ zou worden ingesproken maar dat de programmamakers deze tekst niet heeft opgenomen in de uitzending.
Van Lidth de Jeude las tijdens het vragenuurtje van de raad de tekst voor die vooral ging over de onderzoeksrapporten en ingezette procesverbetering binnen het ambtelijk apparaat. Hij noemde het niet opnemen van die tekst in de uitzending verwerpelijk en ongepast maar erkende tegelijkertijd dat de ‘voice over’ de tekst dan wel ietsje sneller zou moeten voorlezen dan hij zo juist gedaan had om binnen de 30 seconden te blijven.
Redacteur Thomas Blom van het programma reageert dat ZEMBLA de updatetekst heeft toegezonden aan de gemeente Almelo waarop de gemeente zelf het initiatief nam om een eigen tekst in te zenden. "Wij bepalen echter zelf welke tekst wordt opgenomen en niet de gemeente Almelo." In TC Tubantia stelt Blom dat de gemeente met de eindtekst van de uitzending, waarin is aangegeven wat er na de eerste uitzending in Almelo is gebeurd, akkoord is gegaan. „Wij hebben dat gesprek met de gemeente op band staan”, voegt hij er aan toe. 

Lees ook TC Tubantia en jeejar.nl


Vragen CDA/PvdA en antwoord college van B&W

Archief
Terug naar vorige pagina