Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-10-2009  

VVD zet vraagtekens bij 'Almelo Nouveau'

 

ALMELO - Het College van B&W van Almelo heeft onlangs het plan ‘Almelo Nouveau´ gepresenteerd, een winkelcentrum voor de wijken Weggeler, Kollenveld, Nieuwland en De Riet in Almelo Zuid-Oost. Een mooi plan, vindt de VVD Almelo, dat helaas geen rekening houdt met bestaande plannen van ondernemers die daarover nota bene al geruime tijd in overleg zijn met de gemeente. Hun vertrouwen in het openbaar bestuur heeft daarmee plaats moeten maken voor ambitie bij datzelfde bestuur.
Het betreft hier de verplaatsing van de Albert Heijn-vestiging aan de Nieuwstraat naar de hoek Violierstraat/Bornsestraat, en de vestiging van een zgn. discount-supermarkt op de Wissink-lokatie aan de Bornsestraat.

De komst van beide supermarkten zou een belangrijke verbetering van het straatbeeld betekenen. Bovendien is het een betere optie voor het winkelende publiek dan een nieuw winkelcentrum aan de rand van de wijken, dat op z’n minst voor een deel van het publiek slecht bereikbaar is.
Het alternatief van de VVD Almelo betekent bovendien dat het winkelgebied aan de Bornsestraat vanaf de Veemarkt in takt kan blijven, en dat ondernemers ervan overtuigd blijven dat zij in het overleg met de gemeente serieus worden genomen.

VVD Almelo gemeenteraadsfractie
G.H. van Woudenbergh, voorzitter

 

Archief
Terug naar vorige pagina