Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-08-2009  

SP zet vraagtekens bij sluiting De Blokkendoos

 

ALMELO – Fractievoorzitter Javier Cornelissen vraagt zich af of het college van B & W een koerswijziging heeft gemaakt t.a.v. vestigingslocaties voor kinderdagverblijven. Cornelissen vraagt zich dat af gelet op de koers die de gemeente heeft gevaren bij de Raad van State-uitspraak over kinderdagverbijf De Blokkendoos aan de Vogelweide. De Blokkendoos moet van het college binnen drie weken sluiten op basis van verkeersnormen terwijl het volgens Cornelissen feitelijk gaat om een ordinaire burenruzie.
Ook vindt Cornelissen dat het college in deze jarenlange strijd te weinig heeft gedaan om andere huisvesting in de wijk Windmolenbroek te vinden. Volgens Cornelissen zijn alle aangedragen alternatieven door het college afgewezen, ook die alternatieven die de woningstichting Beter Wonen heeft aangedragen. De SP-chef vreest zelf dat het college een koerswijziging heeft gemaakt en kinderdagverblijven nu alleen nog op bedrijventerreinen wil huisvesten in plaats van juist dichtbij in de woonomgeving.

Wethouder Kuiper reageert met de opmerking dat De Blokkendoos niet ach en wee moet roepen. Lees zijn reactie in Tc Tubantia.

< De Blokkendoos aan de Vogelweide 2


SP brief over de Blokkendoos

Archief
Terug naar vorige pagina