Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-04-2009  

Beuken Bornerbroek 1e in tussenstand


Teveel eer volgens Jan Willem Mensink om de door hem gezonden foto aan hem toe te schrijven. De foto werd gemaakt door een 'Brooker' die de bomen nomineerde.
 

Almelo doet mee aan de boomverkiezing, een initiatief van de Bomenstichting, waarbij mensen hun favoriete boom kunnen nomineren. Bomen met de X-factor hebben iets extra's. Ze zijn bijvoorbeeld heel oud en dik of hebben een aparte vorm. Het kan ook een boom zijn met een bijzonder verhaal of een klein boompje dat tussen beton groeit, maar toch elk jaar weer prachtige bloeit Ze kunnen allemaal in aanmerking komen voor de X-factor. Vanaf woensdag 18 maart hadden Almeloërs zes weken de tijd een boom op te geven. Tot vrijdag 1 mei is er nog de mogelijkheid een boom aan te melden of te stemmen op een van de genomineerde bomen. De inwoners bepalen zelf welke boom de X-factor heeft! U kunt nog stemmen tot vrijdag 1 mei via de website van de boomverkiezing.     

Sprint
Lange tijd stond de "dikste kastanje van Almelo" in De Kreek onbetwist op nummer 1. Maar met een geweldige sprint haalden de rode beuken in Bornerbroek de beoogde favoriet in. De rode beuken werden genomineerd nadat een groot artikel in TC Tubantia stond over de Boomverkiezing. De eindstrijd belooft bijzonder spannend te worden.

Bomenstichting
De verkiezing Welke boom heeft de X-factor is een initiatief van de Bomenstichting, een organisatie die zich inzet voor het behoud van bomen in de stad en op het platteland. De verkiezing wordt mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van sponsoren en donateurs. 

Redactie:

U kunt ook zelf bomen nomineren door een foto van de x-factorboom van uw keuze te plaatsen op de website van de boomverkiezing. Denk eens aan de prachtige populier op de hoek van de Schipbeekstraat/Hofkampstraat of de prachtige bomenrij in de Egbert ten Catelaan. Of laten we ons de kaas van het brood eten door Bornerbroek?

Archief
Terug naar vorige pagina