Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-03-2009  

Onduidelijkheid troef in zaak 'Dolle Pret'

 

De PvdA had een rits vragen voorbereid voor het vragenuurtje waarbij de fractie er gemakshalve vanuit ging dat alle gemeentelijke uitlatingen in de pers juist waren. Het was raadslid Stork (ALA) die tot de kern doordrong en Knip tijdens het vragenuurtje van de gemeenteraad vroeg hoe hij tot het maximale aantal van 600 bezoekers voor de bovenzaal was gekomen. Burgemeester Knip stak echter een onsamenhangend verhaal af en kon niet echt verklaren waarop dat aantal was gebaseerd.
Het veiligheidsrapport uit 2005 van ingenieursbureau Cauberg Huygen spreekt echter van een maximale capaciteit van 1240 personen - zonder inventaris - in de bovenzaal en 1011 personen in de hal beneden.

Voor de hal beneden heeft ter Avest een vergunninging van de gemeente voor 1197 personen. In de bovenzaal wil burgemeester Knip maximaal 600 personen toestaan, maar geeft daarvoor geen plausibele uitleg, niet mondeling aan de raad en volgens juridisch adviseur Eshuis van exploitante ter Avest ook niet schriftelijk aan zijn cliënte.

Het begint er steeds meer op te lijken dat de gemeente het uitgaanscentrum op die plek liever kwijt is dan rijk en alles uit de kast trekt om het exploitante ter Avest moeilijk te maken. En dat gebaseerd op basis van de mening van een ingehuurde externe deskundige die vindt dat dergelijke 'uitspanningen' in of aan de rand van de binnenstad thuis horen. Het voormalige failliet gegane Cart Centre met partycentrum was er in het zelfde pand meer dan welkom inclusief de gemeentelijke braspartijen die er toen werden gehouden.

Hieronder de Links naar de diverse gegevens die staan gepubliceerd op de website van juridisch adviseur Eshuis.

De verleende brandbeveiligingsvergunning.
De verleende Drank & Horecawet vergunning.
De verleende Exploitatievergunning.
De overgangsbepalingen in het vigerende bestemmingsplan.
Het brandveiligheidsrapport gemaakt door een gespecialiseerd ingenieursbureau.
De reclamefolder van voorganger Centre Carts als voorbeeld wat allemaal wel mocht.
 

Archief
Terug naar vorige pagina