Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-01-2009  

KPMG presenteert aanpak vergunningonderzoek

 

Persbericht gemeente - Almelo 16-01-2009

Presentatie onderzoeksaanpak vergunningverlening in Almelo

Gemeente nodigt inwoners uit hun ervaringen te vertellen

Onderzoeksbureau KPMG presenteert dinsdag 20 januari een plan van aanpak voor het onderzoek naar vergunningverlening in Almelo. Dat gebeurt in de Informatiebijeenkomst van de gemeenteraad, vanaf 19.30 uur in de raadszaal in het Stadhuis van Almelo. Inwoners zijn van harte welkom bij deze bijeenkomst en kunnen zich ook nog aanmelden om mee te doen aan het onderzoek. Dat kan via raadsgriffie@almelo.nl of telefoon (0546) 54 13 91.

Het onderzoek naar de kwaliteit van beleidsuitvoering door de Gemeente Almelo gebeurt in opdracht van de gemeenteraad. Aanleiding is de gijzeling van een wethouder en vier ambtenaren door een ondernemer op maandag 16 juni 2008.
Doel van het onderzoek is inzicht krijgen in het proces van vergunningverlening vanuit het gezichtspunt van inwoners, instellingen en ondernemers. De raad wil ook weten hoe het proces van vergunningverlening past binnen de verschillende beleidskaders. Zo moet duidelijk worden hoe de raad, het college van b&w en het management sturing geven aan dat proces.

Half jaar
Inmiddels heeft het presidium van de gemeenteraad KPMG geselecteerd. Dat bureau presenteert dinsdag 20 januari het plan van aanpak voor het komende half jaar.
Geïnteresseerden zijn welkom bij de bijeenkomst, die begint om 19.00 uur met het agendapunt spreekrecht. De presentatie start om 19.30 uur. De bijeenkomst is ook te volgen via www.almelo.nl , waar de opname ook later is terug te kijken.

Ervaringen vertellen
Inwoners, instellingen en ondernemers die hun ervaringen met vergunningverlening in Almelo willen vertellen aan de onderzoekers, worden uitgenodigd zich te melden bij de griffie van de gemeenteraad van Almelo via raadsgriffie@almelo.nl of telefoon (0546) 54 13 91.

Archief
Terug naar vorige pagina