Politiek nieuws


Plaatsing  
 
05-01-2009  

Kritiek horeca op parkeerbeleid van weth. Sjoers

 

Koninklijke Horeca Nederland wil aanpassing parkeermeters (Persbericht KHN)

Het college van de gemeente Almelo is door brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland herhaaldelijk verzocht om de parkeermeters in het centrum aan te passen. Veel gasten van de horeca laten graag hun auto staan na een bezoek aan gezellige horeca in het centrum. De gasten moeten dan wel voor 9:00 uur de auto ophalen, anders riskeren ze een parkeerboete. Veel parkeermeters in de binnenstad zijn al geschikt om een parkeerbonnetje door te laten gaan tot de volgende dag, maar de gemeente wil wachten tot er een nieuw parkeerbeleid is ontwikkeld.
Met andere woorden de parkeermeters worden nog niet geschikt gemaakt, zodat een parkeerkaart kan worden gekocht met doorlooptijden van de volgende dag. Dit is gewenst, omdat de gasten hun auto dan kunnen laten staan. Ze zijn dan niet verplicht om voor 09.00 uur de volgende ochtend hun auto op te halen of een boete te riskeren. De instellingen van de parkeermeters kunnen met een
relatief simpele handeling en geringe kosten aangepast worden. Wij hebben onlangs aan het college kenbaar gemaakt dat we dit absurd vinden en aandringen op een versnelde aanpassing van de parkeermeters.
De beperkte parkeermogelijkheden rond het gebied Kerkstraat en Grotestraat Noord baart ons ook zorgen. De afdeling Almelo van Koninklijke Horeca Nederland zou graag zien dat hier een oplossing voor komt, zodat het mogelijk is om ook in dit gebied rendabel te exploiteren. We hebben het college verzocht hier extra aandacht aan te besteden. We hopen dat er gauw goede plannen komen
voor de herontwikkeling van dit gebied van de binnenstad.
Wel zijn we blij met het feit dat binnenkort parkeergarages Stadserf 1 en 2, achter het Theaterhotel, zogenaamde speedgages krijgen. Dit komt de gastvriendelijkheid en toegankelijkheid ten goede.

Archief
Terug naar vorige pagina