Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2008  

PvdA: Extern onderzoek handelen weth. Sjoers

 

ALMELO - Fractievoorzitter Kozijn laat in een radio-interview op de website van RTV Oost weten dat er wat de PvdA betreft een extern onderzoek komt door het National Bureau Integretiteit over de aankoop van een bouwkavel in de wijk het Kollenveld op 2 februari 2004 door weth. Sjoers. Het TV-programma Zembla meldde zondagavond dat Sjoers dit kavel had gekocht terwijl daar nog het besluit van de Wet Voorkeursrecht Gemeente (WVG) op rustte. Door die transactie zou de wethouder ruim 38.000 euro goedkoper uit zijn geweest. 

Burgemeester Knip gaf in het radio-interview aan dat hij de transactie helder en tranparant noemt en wat hem betreft er niets aan de hand is. Ook reageerde Knip in dit RTV Oost radiointerview n.a.v. de ZEMBLA-uitzending over de affaire De Rechter dat in de gemeente Almelo iedereen gelijk behandeld wordt maar dat niet elke vergunningaanvraag hetzelfde is. Een uitspraak die Knip telkens bezigt indien dergelijke problematieken aan de orde zijn. Ook met het kinderspeelparadijs "Dolle Pret" is al jaren een vergunningenstrijd gaande.  

Raadsnestor Stork reageerde dat indien de beweringen van ZEMBLA t.a.v. het handelen van weth. Sjoers waar is, zowel wethouder Sjoers als burgemeester Knip moeten aftreden. Stork stelde vandaag schriftelijke vragen aan het college van B&W en wil daar per omgaande antwoord op. In het radio-interview gaf Stork aan dat hem uit eigen onderzoek gebleken is dat er wel degelijk vraagtekens geplaatst kunnen worden bij de aankooptransactie. Luister hier naar het interview. 

Archief
Terug naar vorige pagina