Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-09-2018  

ChristenUnie Almelo wil ruimer kinderpardon

 

ALMELO – De Almelose fractie van de ChristenUnie wil steun van het college van B&W en de gemeenteraad voor een ruimer kinderpardon. Dat vraagt de fractie naar aanleiding van De chaotische handelswijze rond Lili en Howick dat veel maatschappelijke onrust heeft veroorzaakt in Nederland.
Volgens de fractie zijn kinderen van vluchtelingen na vijf jaar verblijf in Nederland zo geworteld, dat terugsturen naar het land van herkomst inhumaan is. (Vaak duren rechtszaken over een verblijfsvergunning langer door Nederlandse en Europese wetgeving. – red.) 
De fractie ChristenUnie wil daarom weten hoeveel kinderen het binnen de gemeente Almelo betreft en of de gemeente in die gevallen ook ‘Kleinsma-middelen’ inzet om die kinderen te kunnen laten sporten of muzieklessen te kunnen laten volgen. Ook vraagt de fractie of het college bereid is het kabinet te vragen om een humanere behandeling indien zij langer dan vijf jaar in ons land verblijven. Fijntjes merkt de fractie ook nog op of hier een motie in de gemeenteraad voor nodig is.

Archief
Terug naar vorige pagina