Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-02-2018  

Hummels verwacht succes voor LAS en PVV

 

ALMELO – Raadslid Bert Hümmels van Leefbaar Almelo verwacht bij de komende gemeenteraadsverkiezing succes voor Lokaal Almelo Samen (LAS) en nieuwkomer PVV. Van LAS vindt Hümmels dat zij georganiseerd werken en ook actief is om de burgers te betrekken.
Het verwachte succes voor de PVV baseert Hümmels op de omrekening van de landelijke verkiezingsuitslag voor de Tweede Kamer van vorig jaar. Dit met zijn kanttekening dat in de omrekening geen rekening is gehouden met lokale partijen die landelijk toch ruim 33 procent van de kiezers vertegenwoordigen in gemeenteraden.
Hümmels vond het terugblikkend ook een zegen dat Almelo de laatste jaren een minderheidscollege heeft en er daarom telkens naar meerderheden gezocht moest worden bij raadsbesluiten. Dit in tegenstelling tot het machtsdenken uit het verleden. In deze is hij verbaasd over de ontwikkeling binnen het CDA met de oud- gemeentesecretaris Geerdink als tweede kandidaat. Blij was hij over het installeren van een Jongerenraad. Het raadslid voor Leefbaar Almelo hoopt zelf op een terugkeer in de gemeenteraad na de verkiezingen op 21 maart. Van zijn echtgenote, die in HongKong woont, mag Bert er nog een keer voor gaan.

Bekijk het interview van AlmeloAnders.nl

Archief
Terug naar vorige pagina