Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-02-2018  

Ouderenbonden organiseren politiek debat

 

ALMELO, donderdag 1 maart, stadhuis, aanvang 16.00 uur

Uit onderzoek blijkt dat senioren weinig tot geen vertrouwen hebben in de politiek. Of zij een punt hebben, zal donderdag 1 maart moeten blijken wanneer in het stadhuis van Almelo een politiek debat wordt georganiseerd onder het motto ‘Almelo een Senior Vriendelijke Stad?!’

Lokale partijen zijn uitgenodigd om uitleg te geven over hun inzet voor ouderen gedurende de afgelopen 4 jaar en welke plannen zij voor deze categorie kiezers hebben voor de periode 2018-2022. Fracties die deze donderdag schitteren door afwezigheid vallen sowieso door de mand en zij die wel aanwezig zijn zullen aan de hand van enkele stellingen stevig aan de tand gevoeld worden. Onderwerpen die aan de orde komen zijn wonen, mobiliteit, zorg en welzijn in Almelo.

Ook het publiek wordt in de gelegenheid gesteld vragen op de dames en heren politici af te vuren. Het aantal senioren groeit fors in de komende jaren en dat brengt grote uitdagingen met zich mee.

Telde ons land op 1 januari 2016 3,1 miljoen 65-plussers, dat aantal zal over 20 jaar oplopen tot bijna 5 miljoen, bijna 20 procent van de totale bevolking. Een grote groep potentiële kiezers wat voor het Collectief Orgaan Samenwerkende Bonden voor Ouderen (COSBO), de koepel van de drie ouderenbonden in Almelo aanleiding is deze debatmiddag te organiseren. 

“Een goed inzicht ontbreekt nog, maar wij hebben via onze COSBO Adviesraad aanwijzingen dat de senior geen issue is voor de lokale politiek”, aldus voorzitter Lily Altena van de COSBO.

Het debat is gratis bij te wonen en vindt plaats op donderdag 1 maart van 16.00 tot 18.00 uur in het stadhuis van Almelo.
Aanmelden is verplicht. Dit kan via Almelo Sociaal, tel. 0546-456909 of per e-mail cosbo@almelosociaal.nl

 

Archief
Terug naar vorige pagina