Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-11-2017  

VVD verliest Andela bij samenstelling kieslijst


Johan Andela en Gerrit van Woudenbergh tijdens de afscheidsreceptie als wethouder na de desastreuze verkiezingsuitslag in 2014.
De partij viel terug van 7 naar 3 zetels en hoopt nu dat verlies te herstellen.
 

ALMELO – Oud- wethouder Johan Andela heeft zich ter elfder ure teruggetrokken als kandidaat-raadslid voor de VVD. Andela was gevraagd zich beschikbaar te stellen en kreeg op de advieslijst plek 9 toebedeeld.
Tijdens de ledenvergadering afgelopen maandag in Grand Café Ledeboer trok Andela zich echter terug vanwege zijn kritiek op de samenstelling van de advies-kieslijst inzake de motivering van de kiescommissie over de voorgestelde volgorde en waarover de leden zich mochten buigen om de uiteindelijke volgorde te bepalen. Tevens had Andela kritiek op de hernieuwde kandidatuur van beoogd lijsttrekker Jemy Pauwels en Arjen Maathuis. Dit vanwege het formele beleidspunt dat de VVD een zittingsduur van maximaal 10 jaar in de gemeenteraad als maximum beschouwd en hij geen onderbouwing zag waarom hiervan moest worden afgeweken.
De meerderheid van de leden hoorde het aan maar zag geen reden om te amenderen. Pauwels en Maathuis bleven dus 1 en 2 op de voorgestelde lijst.

Gekozen als kandidaten zijn:
1. Jemy Pauwels
2. Arjen Maathuis
3. Edith van den Ham
4. Yvonne Bijenhof
5. Quirine Munnich
6. Willem Loupattij
7. Martijn Makkinga
8. Hugo Klaassen
9. Martin Kroeskop
10. Leonie Bolhuis
11. Gayana Helder
12. Matthé Koelen
13. Babbette Schoonebeek
14. Evelien Bras
15. Wiebe Blaauw
16. Esther Reinders
17. Anita Klaster
18. Gerrit van Woudenbergh (lijstduwer)

Archief
Terug naar vorige pagina