Politiek nieuws


Plaatsing  
 
27-11-2017  

CDA kandidaten mix jong en ervaring


Als het aan de vertrouwenscommissie van het CDA ligt, mag Irene ten Seldam opnieuw vier jaar op het pluche. Ze kreeg in deze zittingsperiode meermaals strijd met de gemeenteraad in hoofdpijndossiers zoals o.a. het afgeschoten verkeersplan Noordelijke Binnenstad, privatisering buitensport, wijkcentra en recent het te vernieuwen tweerichtingen-fietspad aan de Plesmanweg dat van de raad toch aan de Oostzijde moet komen.
'Vasthoudendheid, betrokkenheid en doorzettingsvermogen', noemt de vertrouwenscommissie als haar sterke punten. Daar dacht de raad in meerderheid dus wel eens anders over.

De tussentijds als wethouder vertrokken Jan van Marle, na de kamikaze-actie van gewezen coalitiegenoot D66, blijft zijn CDA trouw als lijstduwer.
Frappant ook de kandidatuur van Herman Geerdink, voormalig gemeentesecretaris en directeur van het ambtelijk apparaat ter stede in het tijdperk Knip, de periode waarin alle megalomane plannen zijn ontsproten die de stad op de rand van een faillissement hebben gebracht.
 

ALMELO - 'Voor de raadsperiode 2018-2022 gaat CDA Almelo de campagne in met een mix van nieuwe en jonge kandidaten en ervaren, bekende namen. De vertrouwenscommissie is uitgegaan van ‘het raadslid van de toekomst’, waarbij een afspiegeling van de Almelose inwoners en het belang van die inwoners en de stad voorop staan.
Met onder andere een veelbelovende, jonge HBO-studente en twee stevige rotten uit de zorg en het onderwijs vers in zijn kielzog; heeft beoogd lijsttrekker Marcel Zielman een krachtig team om het gesprek aan te gaan met de inwoners van Almelo. Vanwege haar vasthoudendheid, betrokkenheid en doorzettingsvermogen om de goede dingen te doen voor Almelo en haar inwoners, heeft de vertrouwenscommissie Irene ten Seldam gevraagd als wethouderskandidaat en lijstduwer.
Donderdag 30 november mogen de leden van CDA Almelo zich uitspreken over de definitieve volgorde van de kandidatenlijst en kunnen de kandidaten zich gaan opmaken voor de verkiezingsstrijd' zo wordt vermeld in het persbericht van CDA Almelo.

Advieslijst:
1. Marcel Zielman
2. Herman Geerdink
3. Eugène van Mierlo
4. Dorien Wind
5. Jan van Schilt
6. Ton Trienen
7. Robin Gelici
8. Clemens Ganzeboom
9. Peter Vos
10. Leidy Meijer
11. Jan van Marle
12. Fred van der Horst
13. Harm Jan van der Veen
14. Irene ten Seldam (wethouderskandidaat)

Archief
Terug naar vorige pagina