Politiek nieuws


Plaatsing  
 
23-11-2017  

Hoe zit dat nu met Fred en Huub ?

 

ALMELO – Al jaren trekken ze samen op in de Almelose gemeenteraad. We hebben het over Fred Gerritsen en Huub Isendoorn. Beiden gewezen boegbeelden van D66 afdeling Almelo en naar gelang een of twee zetels in de raad (met ook nog een periode Huub als wethouder) dus aangevuld door Gina Rozema.
Voor de gemeenteraadsverkiezing van 2010 meldde Rozema zich naast Fred Gerritsen als kandidaat-lijsttrekker voor D66. De kleine afdeling werd wat ‘gemasseerd’ en Gerritsen kwam zegevierend over de streep.
In 2013 werden de D66 groeperingen Almelo, Hellendoorn, Twenterand en Wierden bestuurlijk samengevoegd tot D66 Twente West. Ook Rijssen-Holten trad nog toe. De in Almelo woonachtige Jeroen Wiertz werd algemeen bestuurslid en verwierf zich vervolgens een plek op de kandidatenlijst van D66 in zijn woonplaats. Daarna kon je de macht van het duo Isendoorn en Gerritsen geen heer en meester meer noemen, want Wiertz had en heeft support in het bestuur van D66 Twente West.

Eind 2015 overspeelde Gerritsen zijn macht als fractievoorzitter. Een ‘oor-wassing’ richting het college van B&W leidde tot het vertrek van CDA-wethouder  Jan van Marle maar ook tot het vertrek van partijgenoot en wethouder Claudio Bruggink.
De scheuring in de fractie was geboren. Gerritsen en Isendoorn konden op het matje komen bij het gewestelijk bestuur en zelfs bij het landelijk bestuur. Gevraagde excuses kwamen er niet en zo verlieten beide na dik 25 jaar de partij waarin ze ‘groot’ waren geworden.

Tegenwoordig gaat het duo als democraten.nu door het leven en waren ze opeens altijd voor renovatie en tegen de bouw van een nieuw stadhuis geweest, zagen we Gerritsen orakelen op TV. In werkelijkheid haalde Gerritsen VVD'er Van Woudenbergh nog rechts in toen deze opteerde om het gemeentelijk apparaat in het Twenthe Centrum onder te brengen. Alles wordt dus in stelling gebracht voor een succesvolle P.R. in de aanloop naar 21 maart voor de gemeenteraadsverkiezing. Het liefst behalen ze dan gewoon twee zeteltjes, want meer zielen geeft niet altijd vreugd.

Dat met die P.R. lukt ze schijnbaar voorlopig goed. Tot verbazing staan beide nog steeds vermeld op de lokale website van D66 !!!   
De tip kwam ter redactie. Dus nu de vraag; Eten beide heren van twee walletjes of is het een domme omissie van het D66 bestuur Twente West ?
Of nog simpeler, beschikken alleen beide heren over de inlog van deze pagina's ?

Bij dat laatste,kunnen we nog wel een aantal vragen bedenken !

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina