Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-11-2017  

PvdA Almelo presenteert kandidatenlijst GR2018

 

De PvdA Almelo presenteert met trots de concept kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Arjan de Vries voert de lijst aan. 
 
De kandidaatstellingscommissie (bestaande uit Mieke Kuik-Verweg, Nazan Kirkagac, Joke Jansen, Luc Schuur en Nico Dam) heeft in opdracht van het afdelingsbestuur de kandidaten geselecteerd. De commissie is verheugd met de lijst die voor ligt. Volgens de commissie weerspiegelt de lijst de combinatie van ervaring en vernieuwing die de sociaaldemocratie nodig heeft. 
 
Arjan de Vries is de aanvoerder van het elftal van de PvdA. Hij is een ervaren PvdA’er met een groot netwerk binnen de partij. De afgelopen tien jaar heeft Arjan gewerkt voor de Tweede Kamer, en hij kiest nu voor een rol in de lokale politiek.  Jorien Geerdink is de afgelopen periode actief geweest als fractievolger. Ze heeft op deze manier al veel ervaring opgedaan met het lokale bestuur. Jorien is actief in de Schelfhorst en heeft zich onder andere ingezet voor het behoud van Wijkcentrum De Schelf. Cem Özkent is een jonge ondernemer met een sociaal karakter. Hij kan bruggen slaan tussen mensen en is een talentvolle teamplayer.  Herman Zwerink heeft veel ervaring binnen de PvdA Almelo. Hij is de afgelopen jaren voorzitter geweest en heeft ervaring als raadslid die in de nieuwe fractie erg welkom is.   Metje Kuiper is al jaren actief voor de PvdA Almelo. Begonnen  bij de Jonge Socialisten en de afgelopen jaren onder meer bestuurslid en afgevaardigde voor de regio en het Gewest. Metje is actief in de wijkcommissie en heeft ruime ervaring met medezeggenschap en in de ondernemingsraad. Wil van Engeland is oprichter en voorzitter van de seniorenraad in Almelo. Hij is een gepensioneerd ondernemer en heeft ruime ervaring in verschillende dossiers. Daarna volgen de kandidaten Niek Berkelaar, Tom Munter en Gerard Hammink. De huidige fractieleden Jaap Stapel en Marjolein Wessels hebben aangegeven niet meer te gaan voor een nieuwe periode. Wel zijn ze beschikbaar om de nieuwe fractie op weg te helpen en willen ze de lijst ondersteunen. Daarom staan ze als lijstduwer op de kandidatenlijst.  De lijst bevat op voorhand geen wethouderskandidaten. De PvdA wil zich hierin bescheiden opstellen. Wanneer deelname aan het college aan de orde is, heeft de PvdA hiervoor geschikte kandidaten op het oog. 
 
De conceptlijst wordt op donderdag 23 november besproken in de Algemene Ledenvergadering. Na een besluit van de PvdA-leden is de lijst definitief. 

Secretariaat PvdA Almelo

Archief
Terug naar vorige pagina