Politiek nieuws


Plaatsing  
 
30-11-2016  

Politiek gesteggel over kerstpakketten

 

ALMELO – In de gemeenteraad van Almelo werd gesteggeld over de kerstpakketten voor Almelose ambtenaren. De noodlijdende gemeente kan amper de rekeningen voldoen, bezuinigd van alles, verhoogt de tarieven en wil het aantal ambtenaren sterk verminderen. Onder de medewerkers zoals ingenieurs en groen-medewerkers is dus de nodige onrust maar het jaarlijkse kerstpakketje moet dat enigszins temperen.
Het college van B&W trok dus de knip maar wel met de politieke restrictie dat dit geld de Almelose ondernemers moest toekomen.
De ambtelijke medewerkers konden kiezen uit een waardebon van 35 euro te besteden bij de 20 deelnemende ondernemers in Almelo die 15 procent van de beuring willen afdragen aan de ‘geschenkenkoning van Nederland’ de firma Ter Brugge in Borne, het online samen te stellen kerstpakket van 35 euro bij Ter Brugge samengesteld met producten van Almelose ondernemers, of helemaal afzien van de waarde door de 35 euro te bestemmen voor een goed doel.
CDA-voorman Marcel Zielman bond de kat op het spek en sprak er schande van dat het Bornse bedrijf aan de Almelose kerstgeschenken verdiende. Dat zou volgens Zielman niet passen binnen de richtlijnen die met het college van B&W waren afgesproken. Maar ja wie werkt, wil ook een paar cent verdienen.
Zielman stelde de kosten voor zo’n 800 kerstgeschenken à 35 euro (zo’n 30.000 totaal) op kosten van de zieltogende gemeente niet ter discussie. Nee, er ‘druppelde’ wat naar een buurgemeente!
Bij Ter Brugge werd adequaat gereageerd op de kritiek. Het Bornse bedrijf huurt sinds jaren de laatste drie maanden van het jaar altijd een kleine 40 medewerkers in via het sociale werkvoorzieningsschap Soweco in Almelo. Laat de gemeente Borne nu net niet behoren tot de aandeelhouders van het verliesgevende Soweco!

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina