Politiek nieuws


Plaatsing  
 
17-05-2016  

PvdA-wethouderskandidaat Pierey zet door

Zware kritiek op voordracht wegens onwil te verhuizen
 

ALMELO – PvdA-wethouderskandidaat Jos Pierey was dinsdagavond nog niet bereid de handdoek in de ring te gooien. De Deventernaar stelde zich aan de gemeenteraad voor en zei dat hij in het bootje is gestapt en gewoon meevaart. Pierey kreeg nogal een bak kritiek over zich heen omdat hij niet naar Almelo wil verhuizen maar er wel wethouder wil worden. Zijn voordracht leidde eerder al tot kritiek in de ledenvergadering van de PvdA en ook de gemeenteraadsleden liepen vanavond niet en masse warm voor zijn kandidatuur.  
Dat werd dinsdagavond in de raadsvergadering duidelijk. De kritiek kwam niet alleen van de VVD, LAS en andere oppositieleden maar ook CDA-voorman Zielman (coalitiegenoot van de PvdA) was kritisch over de wijze waarop door de PvdA-top was gekozen voor Pierey nu hij de voorwaarde vrijheid van woonplicht stelde. PvdA-raadslid Stapel trok het boetekleed aan en betoogde dat de voordracht van Pierey beter vooraf met alle fracties in de gemeenteraad besproken had kunnen worden.
De voordracht van Pierey wordt extra pijnlijk omdat Stapel en fractiegenoot Wessels de kandidatuur van de eigen fractievoorzitter Loupatty afwezen. Loupatty werd door LAS wel gekandideerd vanwege zijn vakkennis in een belangrijk deel van de bestuursportefeuille van de vroegtijdig vertrekkende wethouder Timmer. Naar verluidt zal Loupatty zich niet distantiëren van deze voordracht.  Voor kandidaat Pierey - ombudsman in deeltijd in de gemeente Enschede - dreigt een eventuele benoeming derhalve een zware pil te worden met een groot deel van de raad als tegenstander van zijn benoeming tot wethouder en dat kan nooit een goed begin zijn. Niet voor Pierey, niet voor de PvdA en niet voor Almelo.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina