Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-04-2016  

PvdA wil Jos Pierey als opvolger van Timmer

 

ALMELO/DEVENTER – Mr. Ir. Jos Pierey (60) wordt door de PvdA in Almelo voorgedragen als opvolger van de tussentijds vertrekkende wethouder Anja Timmer. Pierey is in Gulpen geboren, doorliep het Bernardinuscollege in Heerlen, studeerde bouwkunde/stedenbouwkunde aan de TU in Eindhoven en Nederlands Recht / Bestuursrecht aan de Rijksuniversiteit Limburg in Maastricht.
Pierey maakte carrière van ambtenaar tot consultant en was wethouder in Deventer van 2010 tot 2014. De PvdA verloor bij die verkiezing waardoor het maar één wethouder kon leveren. Lijsttrekker Kolkman vulde die plek in waardoor Pierey alsnog uit de boot viel. Momenteel is Pierey ombudsman van de gemeente Enschede en wordt zijn salaris aangevuld met een 3-jarige wachtgeldregeling door de gemeente Deventer.
Pierey wil met zijn vrouw en drie kinderen in Deventer blijven wonen omdat zijn partner als specialist verbonden is aan het ziekenhuis in Deventer. De afstand Deventer-Almelo acht hij geen bezwaar.

De voordrachtcommissie van de PvdA maakte een keuze uit 15 kandidaten. Daarbij werd de huidige fractievoorzitter Willem Loupatty te ‘licht’ bevonden. De commissie bestaande uit een onafhankelijke voorzitter, twee afdelingsbestuurders en de fractiegenoten Stapel en Wessels verwachten dat Loupatty als ex- afdelingsvoorzitter en huidig fractievoorzitter een bevlogen raadslid blijft mede vanwege zijn deskundigheid en in het belang om mooie dingen te doen voor de inwoners van Almelo.

LAS, de grootste oppositiefractie in de gemeenteraad, stelde eerder deze week Loupatty juist kandidaat om Anja Timmer op te volgen vanwege zijn deskundigheid in het sociale domein, een belangrijk onderdeel van de portefeuille van de vroegtijdig vertrekkende Timmer.
Nu Loupatty niet gesteund wordt door zijn eigen partij (en fractiegenoten), is het de vraag of de PvdA-fractie niet uit elkaar valt. Eerder al stapte Lieneke Bolhuis uit de fractie. Zij vormt nu in haar eentje de Minimapartij.

Archief
Terug naar vorige pagina