Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-04-2016  

PvdA wil wethouder van buiten, LAS wil Loupatty


PvdA-fractievoorzitter Willem Loupatty had wel de ambitie om Anja Timmer op te volgen maar kwam niet door de partij-procedure.
Saillant detail: In de sollicitatiecommissie zitten ook zijn fractiegenoten Jaap Stapel en Marjolein Wessels.
 

ALMELO – De PvdA houdt het kruit nog droog als het om de tussentijdse opvolger van wethouder Anja Timmer gaat. Timmer stopt tussentijds vanwege de hoge werkdruk. De minderheidscoalitiegenoten CDA en SP geven de PvdA echter de kans om zelf met een opvolger te komen. Zaterdag werd bekend dat fractievoorzitter Loupatty afviel bij de door de PvdA benoemde commissie om een opvolger te zoeken. Naar verluid in de wandelgangen, komt de PvdA een dezer dagen met een ‘topper’ van buiten. Er zouden zich 15 kandidaten hebben gemeld.
Het wordt dus niet Loupatty. Dat vindt de grootste oppositiefractie LAS maar een vreemde zaak omdat Loupatty als ambtenaar in de gemeente Hellendoorn juist alle ‘ins and outs’ kent van het sociale domein, een belangrijk deel van de portefeuille die Timmer ‘hoofdbrekens’ bezorgd.  
LAS heeft daarom schriftelijk Willem Loupatty alsnog voorgedragen bij de gemeenteraad omdat Loupatty eerder te kennen heeft gegeven het wethouderschap te ambiëren en ook nog deskundig en gemotiveerd is. Bovendien woont Loupatty in Almelo, kent hij als raadslid de ambtenaren en wil LAS juist geen kandidaat die niet direct naar Almelo wil verhuizen. Timmer woont in Hengelo en heeft een ‘pied a terre’ in Almelo voor het geval het eens laat wordt. Ook wethouder Langius heeft als recente opvolger van de door D66 ‘weggestuurde ‘ CDA’er Jan van Marle ontheffing gevraagd zich nu in Almelo te vestigen. Bij een herbenoeming in 2018 wil hij wel verhuizen van Assen naar Almelo. In 2015 werd Langius door zijn partij ChristenUnie gepasseerd voor een nieuwe bestuursperiode als gedeputeerde in de provincie Drenthe.

Archief
Terug naar vorige pagina