Politiek nieuws


Plaatsing  
 
21-01-2016  

Proces tegen Van der Looy kost dik miljoen

 

ALMELO/ROERMOND – De rechtsgang van de gemeente Almelo tegen projectontwikkelaar Van der Looy uit Weert, kost de gemeente meer dan de boogde opbrengst van € 1.005.746,00 plus rente. De gemeente meende dit bedrag aan bouwleges te goed te hebben, maar Van der Looy betaalde nooit de bouwleges voor het mislukte project Fortezza.
De rechtbank in Roermond sprak gisteren haar oordeel en vindt dat de gemeente Almelo er niet in is geslaagd de legesvordering op Van der Looy te onderbouwen. Daarmee komt na jaren strijd een einde aan de rechtsgang, hoewel het college schriftelijk laat weten dat het de uitspraak nader zal bestuderen en analyseren en wellicht nog twijfelt over een hoger beroep.

De uitspraak van de rechtbank in Roermand betekent tevens dat het totale financiële debacle Fortezza, de gemeente meer dan 17 miljoen euro heeft gekost. Liefst 12 miljoen euro daarvan is ‘weggemoffeld’ in de huisvestingskosten van het nieuwe stadhuis, dat verrees op de plek van Fortezza.
De gemeente moet nu ook de proceskosten betalen en de kosten van de ingeschakelde stadsadvocaat.

< De strop van de gemeente Almelo wordt als maar groter. Van der Looy meent nog gecompenseerd te moeten worden met een prominente bouwplek vanwege het niet doorgaan van de bouw van Fortezza. Daarvoor bood de gemeente Almelo al eens de bouwplek op de hoek van de Vriezenveenseweg/Sluitersveldsingel aan. Mogelijk dus nog een vervolg op de 'luchtfietserij' van vroegere colleges van B&W. Geld zal het niet opbrengen!

Archief
Terug naar vorige pagina