Politiek nieuws


Plaatsing  
 
13-12-2014  

LAS wil aanpak gevaarlijke verkeerssituaties


Op de parallelweg langs de Bornsestraat stond vroeger bij de aansluiting met de Bolkshoekweg een paraboolspiegel zodat verkeer dat vanuit de Bolkshoeksweg komt, kon zien of er op de parallelweg verkeer naderde.
 

Almelo, 13 december 2014.

Aan het college van B&W van Almelo

Geacht college,
Onderstaande merkwaardige verkeerssituaties zijn reeds vaker onderwerp van gesprek geweest in de wijkcommissie Almelo-Zuid en onze fractie. Om ze duidelijk te maken hebben we van de situaties foto's gemaakt.

1. Het punt waar je vanuit de Bolkshoeksweg de parallelweg van de Bornsestraat op wilt rijden met je auto, of landbouwvoertuig. Je moet een flink stuk van de neus van het voertuig al op de parallelweg hebben om te kunnen zien wat er vanaf Borne komt rijden. Onlangs kwam er zo nog een bromfiets in botsing met een auto.
2. Het punt waar je vanaf de Bavinksweg de parallelweg van de Bornsestraat op wilt rijden met je auto, of landbouwvoertuig. Het is duidelijk minder gevaarlijk dan bij g de Bolkshoeksweg, maar wordt wel als punt van aandacht genoemd.

1. De verkeersituatie op de hoek van Christoffelstraat en de Bornsestraat. Je moet vanuit de Christoffelstraat letterlijk op het fietspad staan om ook maar iets te kunnen zien van de verkeerssituatie op de Bornsestraat. De foto's tonen dit aan. Bovendien zie je dan vervolgens ook erg moeilijk of er verkeer komt van een van beide kanten op de straat, omdat er regelmatig busjes op de parkeerplek(ken) bij de straat staan die het uitzicht belemmeren of een bladkorf die vol zit...
2. De situatie op de hoek van de Hazelaarstraat en de Bornsestraat kan soms vergelijkbare problemen opleveren als bij de verkeersituatie op de hoek van Christoffelstraat en de Bornsestraat.
5. Komende vanuit de Einsteinstraat en je wilt richting Zenderen afslaan, staat er op de hoek een geel waarschuwingslicht te knipperen. Het zicht om de weg op te r rijden is er wel, maar alles behalve optimaal door een wirwar aan horizontale en verticale metalen balken.

De oplossing bij 1, 2, 3 en 4 kunnen spiegels zijn. Indien u een nog betere oplossing weet: graag.
Bij 5 kan de oplossing zijn dat het knipperde licht wordt vervangen door een gewoon verkeerslicht dat alleen groen geeft als het verkeer op de Bornsestraat stilstaat voor het rode stoplicht. En ook hier: indien u een nog betere oplossing weet: graag.

Wij horen graag uw reactie en vooral hopen we dat u voor alle genoemde punten zoveel mogelijk passende oplossing weet te bedenken. Dit alles met het oog op de verkeersveiligheid en het voorkomen van ongevallen.

Namens de fractie van LAS,
Jan Hammink
 

Fotoreportage (7 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina