Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-06-2014  

Aanbieding nota dierenwelzijn aan wethouder

 

ALMELO – Regiomanager Hans Spenkelink van de Dierenbescherming afdeling Twente heeft de aanbevelingsnota ‘Gemeentelijk Dierenwelzijnsbeleid’ aangeboden aan wethouder Irene ten Seldam die dierenwelzijn in haar portefeuille heeft.
Met deze nota biedt de Dierenbescherming de gemeente belangrijke bouwstenen om te komen tot een weloverwogen dierenwelzijnsbeleid. Dierenwelzijn is een thema dat veel mensen aanspreekt. Dat merkt de Dierenbescherming dagelijks. Veel mensen willen iets doen voor dieren, bijvoorbeeld omdat zij in aanraking komen met dierenleed in hun eigen gemeente. Zwerfdieren, verkeersslachtoffers, circussen die dieren exploiteren, jacht; het zijn allemaal onderwerpen die de burger raken.
De Dierenbescherming vindt het dan ook belangrijk dat gemeenten een structureel dierenwelzijnsbeleid voeren. Tal van besluiten en handelingen van de gemeente hebben immers, direct of indirect, invloed op het welzijn van dieren. Tevens vragen veel dierenwelzijnsproblemen juist om een lokale aanpak. In 12 van de 14 gemeenten is een wethouder specifiek belast met dierenwelzijn, van 2 gemeenten is nog geen wethouder bekend. Alle wethouders zullen door de Dierenbescherming worden bezocht om nader geïnformeerd te worden over de ondersteuning die zij van de organisatie kunnen krijgen.

Archief
Terug naar vorige pagina