Politiek nieuws


Plaatsing  
 
20-06-2014  

CDA haalt Gelici als verloren zoon binnen


Fotobewerking: AlmeloAnders.nl
 

ALMELO – Het afvallige SP-raadslid Robin Gelici is door het CDA als een verloren zoon binnen gehaald. Daarmee behoudt de coalitie CDA/D66/SP een meerderheid van één zetel in de gemeenteraad.
Gelici stapte uit de SP-fractie omdat hij zich de mond gesnoerd voelde door fractievoorzitter Frits Akse inzake de demonstratie van Turken tegen het Armeens genocide-herdenkingsmonument aan de Vriezenveenseweg. Akse zette de microfoon uit toen Gelici vragen wilde stellen aan het Turkse raadslid Ugur Çete, mede-initiatiefnemer van de demonstratie die geleid heeft tot Tweede Kamervragen aan de regering. Door de overstap heeft de SP nog maar twee zetels in de gemeenteraad.

Gelici oriënteerde zich de afgelopen weken bij welke fracties hij zich eventueel kon aansluiten en voerde daarvoor diverse gesprekken. Bij LAS (BBA/ALA/Almelooooo) kreeg Gelici het advies om zich voorlopig nog niet aan te sluiten bij een andere fractie maar de tijd te nemen. Dat doet Gelici dus niet. Hij keert terug bij het CDA waar hij anderhalf jaar geleden uit de jeugdafdeling CDJA stapte en neemt zijn zetel mee. Een stap die nog nooit vertoond is in het Almelose politieke landschap. Bij het CDA wordt de overstap echter gezien als een waardevolle aanvulling. LAS en CDA hebben nu evenveel (7) zetels.

Lees ook: ‘Ongelofelijk

 

Archief
Terug naar vorige pagina