Politiek nieuws


Plaatsing  
 
18-05-2014  

Vragen van LAS over dwangsom Dolle Pret zoek

 

ALMELO – De Raadsfractie LAS (BBA, ALA, Almelooooo) mailde op 7 april jl. vragen over de opgelegde dwangsom en forse bijkomende deurwaarderskosten van 19.000 euro aan de onderneemster van Dolle Pret, aan het demissionaire college van B&W maar die vragen zijn zoekgeraakt, zo ontdekte Jan Hammink van LAS, vorige week. Zowel bij het bestuurssecretariaat van het college van B&W als bij de raadsgriffie bleken de vragen niet mer voorhanden, terwijl de antwoordtermijn van 6 weken vrijdag verliep.
Kennelijk had Hammink ze zelf ook niet meer, want fractiegenoot Louis Kampman moest er aan te pas komen om de vragen weer boven water te halen. (Even zoeken in het archief van AlmeloNieuws.nl had ook redding kunnen bieden, maar dat terzijde).
In ieder geval was de per email verzonden brief niet ingetekend en dat is toch slordig van met name het bestuurssecretariaat van het college dat verantwoordelijk is voor de beantwoording. Door de omissie komen er nu nog een drietal vragen bij voor eindverantwoordelijk wethouder Johan Andela die donderdag a.s. afscheid neemt:

1. Hoe is het mogelijk dat de vragen van 7 april aan u gericht per mail nergens formeel zijn vastgelegd?
2. Mogen we ervan uitgaan dat dit een incident is?
3. Kunt u ons nu de termijn van zes weken, die staat voor beantwoording, onmiddellijk of in ieder geval deze week schriftelijk antwoord geven op deze vragen?

Archief
Terug naar vorige pagina