Politiek nieuws


Plaatsing  
 
04-04-2014  

Collegevorming strijdt tussen oud en nieuw


Volgens lijsttrekker en wethouder Anja Timmer van de PvdA is het ten eerste ondoorzichtig en verwarrend en ten tweede praten om het praten. Ze typeerde de gang van zaken donderdag als een vorm van bezigheidstherapie. Naar de mening van het raadslid Hummels van Leefbaar Almelo is het een poppenkast.
 

ALMELO – De vorming van een nieuw college van B&W gedragen door een stevige coalitie dreigt in Almelo te ‘ontsporen’ in een strijd tussen oude en nieuwe bestuurlijke stromingen. De gemeenteraad had in het verleden al besloten dat er een raadsprogramma moest komen waarmee het te vormen college de komende vier jaar moet werken, maar het CDA heeft als grootste partij informateur Wim Meulman een opdracht meegegeven waarin ook een collegeprogramma veel invloed moet hebben.
Meulman wil deze besprekingen raadsbreed in het openbaar voeren maar de gemeenteraadsleden zijn nu al het spoor volkomen bijster. Opinieweekblad De Roskam spreekt zelfs over poppenkast en bezigheidstherapie.
Het CDA koerst daarmee op oude verhoudingen waarin het college de richting bepaald terwijl de rest van de gemeenteraad juist een opdracht wil geven en het college op basis van die opdracht wil controleren. Daardoor ontstaat een spagaat tussen het CDA en de rest van de gemeenteraad waardoor de vorming van een ‘gedragen’ college nog een moeizame procedure wordt.

Archief
Terug naar vorige pagina