Politiek nieuws


Plaatsing  
 
22-03-2014  

D66´ers haken af voor raadsbenoeming


Geachte redactie.

Ik heb de afgelopen verkiezing gestemd op deze partij en ben nu al teleurgesteld.
Kan niet waar zijn dat 2 dames op de kieslijst staan om stemmen te trekken en als het dan lukt, trekken de dames zich terug. Onderdwang??? Als je te ziek bent om zitting te nemen moet men zich niet verkiesbaar stellen. Vind dit zeer amateuristisch en zal nooit meer stemmen op deze partij. Wil dit toch kenbaar maken.

m vr gr

Fred H.
 

ALMELO - Imran Dikmen-Yalci en Annet Stuivenberg , die met voorkeursstemmen voor D66 in de gemeenteraad werden gekozen, haken alsnog af voor hun benoeming. Volgens Imran Dikmen (210 voorkeurstemmen)doet zij dat wegens gezondheidsproblemen en vindt ze het niet netjes om zich direct na de beëdiging ziek te melden. Voor Annet Stuivenberg (267 voorkeurstemmen) liggen er volgens het persbericht van D66 privéredenen aan ten grondslag om alsnog af te zien van benoeming.

Door het afzien van benoeming worden nu Marc Bout (75 voorkeurstemmen) en Claudio Bruggink (154 voorkeurstemmen) alsnog raadslid, Bruggink is ook de beoogd wethouderskandidaat voor D66. Mocht D66 in de coalitie worden opgenomen en Bruggink worden benoemd tot wethouder, is Jeroen Wiertz de eerstvolgende op de lijst. Tenzij Dikmen of Stuivenberg alsnog de hen toekomende zetel willen innemen.

(Volgens de kieswet komen de dames in aanmerking voor benoeming. Dat kan door de mogelijke wens van de partijleiding niet worden voorkomen. - red.)

D66 - Naam kandidaat - Aantal stemmen
1 Gerritsen, F.J. (Fred) (m) 1871
2 Isendoorn, H.C. (Huub) (m) 356
3 Bout, M. (Marc) (m) 75
4 Bruggink, C.F.M. (Claudio) (m) 154
5 Wiertz, J.B.W. (Jeroen) (m) 33
6 Dikmen-Yalçi, I. (Imran) (v) 210
7 de Bruijn, A.G. (Ton) (m) 30
8 Stuivenberg, A.G. (Annet) (v) 267
9 Mulder, M.M. (Martin) (m) 47
10 van der Kolk, R.J. (Ruud) (m) 16
11 Visser, P.J. (Peter) (m) 11
12 van Elsberg-Rutgers, M.J.P. (Marja) (v) 71
13 Bijsterbosch, A.J. (Betsie) (v) 30


Lees ook: Kiezersbedrog

Archief
Terug naar vorige pagina