Politiek nieuws


Plaatsing  
 
19-03-2014  

Campagne bij het stembureau niet kies!

 

ALMELO – Volgens de kieswet mag er in de onmiddellijke nabijheid van een stembureau geen campagne worden gevoerd. Toch stuurde men de redactie foto’s toe van een tafel met partijfolders van meerdere partijen in de lokaliteit van het stembureau.
Ook in Hoog Schuilenburg is een stembureau. Op het informatiebord naast het stemlokaal flyers van Almelo Centraal die er eerder vanmorgen nog niet hingen.

Neutraliteit
In Almelo zitten geen kandidaatsraadsleden meer op een stembureau. Dat besluit werd in de aanloop naar de verkiezingen genomen om ongewilde beinvloeding te voorkomen. Ook werd de nadruk gelegd op neutraliteit van de bemensing van een stembureau. Partijspeldjes of kleding met een partijlogo is uit den boze evenals het gebruik van pennen/potloden met een beeldmerk van politieke partijen.

De minimale bezetting van een stembureau
Uit hoeveel personen de bezetting van een stembureau moet bestaan weten we niet zeker, maar zover de herinnering strekt moeten dat minstens 3 personen zijn waarvan één tot voorzitter is benoemd. Op een stembureau in de wijk Schelfhorst zaten rond 17.30 uur maar twee personen waarvan een tot de ondersteunende scholierenbestanden behoorde.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina