Politiek nieuws


Plaatsing  
 
14-03-2014  

Aangifte dreigt tegen ‘lekkend´ raadslid Kamphuis


'Kamphuis kan Stapel wel schieten'
De bewerkte foto is van AlmeloAnders.nl - Tony Cassese
 

ALMELO – Volgens een schrijven van raadslid Gerwin Kamphuis (LKA) wil burgemeester Jon Hermans een aanklacht tegen hem indienen wegens het lekken over het besluit om scheidend wethouder Mieke Kuik-Verweg bij haar afscheid de Stadspenning toe te kennen.
Burgemeester Hermans wil met de aanklacht wachten tot na de gemeenteraadsverkiezing om niet te veel ophef te veroorzaken, schrijft Kamphuis.
Het raadslid twitterde de uitslag van de stemming de wereld in en dat schoot o.a. in het verkeerde keelgat van presidiumvoorzitter Jaap Stapel. In een besloten zitting werd Kamphuis door Stapel gekapitteld over het lekken. Kamphuis meldt dat hij zelf niets mocht zeggen en schrijft verder in zijn publicatie en brief aan burgemeester Hermans; “Stapel sprak uit dat hij het ronduit onfatsoenlijk vond wat er is gebeurd, terwijl hij me zelf tijdens die hele bijeenkomst, niet 1 keer aankeek. Maar wel altijd amicaal doen in de wandelgangen en de raadszaal, ik heb er geen woorden voor.
Het lijkt natuurlijk nergens op dat de stemming over de erepenning nog even door deze raad wordt gedaan, waar dit college een meerderheid heeft (en er kennelijk angst is dat het er in een nieuwe raad niet door zou komen). Vandaar dat het nu gebeurt en het moet ook maar even stil worden gehouden, want dit mag de kiezer natuurlijk voor 19 maart niet weten, die gooien we het na de verkiezingen wel voor de voeten.
Al snel bereikte mij het nieuws dat er aangifte zou worden gedaan, maar pas na de verkiezingen om er nu vooral niet teveel ruchtbaarheid aan te geven. Als u van mening bent dat het college wel mag goochelen en ik niet, moet u dat vooral doen”.
 
Precies een jaar geleden deed Kamphuis zelf aangifte tegen de gemeente betreffende de gang van zaken in de Poortaffaire naast het pand van Antiekhandel Stegehuis aan de Haven NZ. In 2011 kreeg Kamphuis zelf een aanklacht aan de broek wegens publieke 'bedreiging' van toenmalig wethouder Sjoers op de website van Tc Tubantia. In die zaak ging hij vrij uit.

Archief
Terug naar vorige pagina