Politiek nieuws


Plaatsing  
 
08-03-2014  

Kandidaat-wethouders die niet in de raad willen

 

ALMELO – Van Anja Timmer (PvdA) was al bekend dat zij geen raadslid wil worden indien haar partij niet in de nieuwe coalitie komt en zij dus niet opnieuw wethouder kan worden. Pas onlangs verhuisde ze ‘op papier’ van Hengelo naar Almelo waar ze voor de gelegenheid een appartementje huurt. Vast en zeker heeft ze ook een ontbindend huurcontract, indien het voornemen zo wordt geopenbaard.

In Tc Tubantia maakte wethouder Johan Andela (VVD) bekend dat ook hij afziet van een raadszetel indien hij niet opnieuw op het pluche beland. “Dan ga ik een andere baan zoeken”, zei Andela tegen de krant. Voordien was Andela locatiedirecteur bij het ROC van Twente. Ook hij zal dus vermoedelijk een terugkeerregeling hebben.

Maar hoe zit dat nu met wethouder Jan van Marle? Hij verving tussentijds Reinier van Broekhoven en heeft er op 19 maart bij de verkiezingen anderhalve periode opzitten. Veel te weinig voor een vol wethouderspensioen, want dat duurt minsten 12 jaar op een rij of 16 jaar met een onderbreking. Zou accountant van professie Jan van Marle dan ook op zoek gaan naar een echte baan indien het CDA uit de boot valt bij de coalitieonderhandelingen?

Voor de andere zittende wethouders geldt deze problematiek niet. Gerrit van Woudenbergh gaat van zijn pensioen genieten en Mieke Kuik-Verweg is nog wel genegen om koffie te komen schenken tijdens het wekelijkse persuurtje op woensdagmorgen.
'T is maar dat u het weet !

Archief
Terug naar vorige pagina