Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-03-2014  

Rumoer over slopen of niet slopen

 

ALMELO - Volgens wethouder Gerrit van Woudenbergh mag de Kloosterhofflat geheel tegen de vlakte om andere ontwikkelingen rond het marktplein niet in de weg te staan. Ruim baan dus voor projectontwikkelaar Urban Interest van Quote-miljonair Harry Hilders. Tijdens het Rumoerdebat trokken vooral ALA en SP fel van leer maar ook BBA ziet nut en noodzaak niet in om de flat te  slopen. Van Woudenbergh reageerde op welbekende laconieke wijze op de kritiek van ALA-voorman en raadsnestor Gijs Stork.  Van Woudenbergh kreeg steun via coalitiepartners CDA en PvdA met de opmerking dat het nooit goed is; "Zegt de wethouder niets, dan informeert hij de raad niet. Onthult hij plannen, praat ie voor zijn beurt."
De Kloosterhoff is deel van Aws Beter Wonen en deels van de gemeente Almelo. Met de aantekening dat de gemeente Almelo nog steeds de koopsom schuldig is aan Aws Beter Wonen dat wel maandelijks een schadecompensatie ontvangt.

Luister hieronder naar een fragment uit Rumoer dat in zijn geheel zondag om 17.00 uur wordt uitgezonden op AAFM en beschikbaar is via
www.aafm.nl/rumoer.

Archief
Terug naar vorige pagina