Politiek nieuws


Plaatsing  
 
29-11-2013  

Verspilde kosten Kloosterhofflat 7 euroton


Het gecancelde Stadhuis aan de Markt - ontwerp: Meijers en Van Schooten
 

ALMELO – De verspilde kosten voor de koop van een deel van de Kloosterhofflat bedragen inmiddels 7 euroton. Dat blijkt uit een antwoord van B&W na vragen van LKA-raadslid Gerwin Kamphuis. Het vorige college van B&W ten tijde van burgemeester Menno Knip en stadsvernieuwer wethouder Anthon Sjoers kocht een deel van de Kloosterhofflat van woningstichting Beter Wonen om plaats te maken voor het toen beoogde Glaspaleis aan de Markt als nieuw stadhuis.
Op papier werd de koop wel gesloten, maar omdat dit plan sneuvelde, werd het te slopen deel van de Kloosterhofflat niet betaald. Ter compensatie betaalde de gemeente aan huurderving inmiddels ruim 7 euroton aan Beter Wonen en dat loopt verder op zolang er geen definitief plan ontstaat.

<< Het eerder afkopen van architectenbureau Meijers en Van Schooten, dat het Glaspaleis ontwierp, kostte ook al 130.000 euro. In de bouw van het nieuwe stadhuis aan de Haven ZZ is bovendien een bedrag van dik 12 miljoen euro 'weggepoetst' als verlies in het Fortezza-debacle. Het echec van Waterrijk kostte inmiddels 60 miljoen euro.

Geen antwoord kreeg Kamphuis op zijn vragen wat de ontslagprocedure tegen stadsarchivaris Henk Beijers inmiddels heeft gekost. Tot nu werden alle gevoerde procedures door de gemeente verloren, maar het college van B&W legt zich er niet bij neer en procedeert verder. Dat dit allemaal met gemeenschapsgeld gebeurd vindt Kamphuis frustrerend. Het is voor hem een soort deja vu, want ook Kamphuis was als ingehuurde ambtenaar niet meer welkom in het stadhuis na het beledigen van toenmalig wethouder Anthon Sjoers. Ook hij won alle procedures, maar was wel zijn baan kwijt en kreeg als raadslid later weer een voet tussen de deur van het stadhuis.
Dat is ook Henk Beijers van plan, lezen we in het schrijven van Kamphuis. Beijers heeft zich aangesloten bij LKA om het ‘ambtelijk bestuurlijke klimaat’ nu via de raad te gaan bevechten.

Kamphuis schrijft verder over het college: “U geeft diverse redenen aan om inzage te weigeren. U heeft echter helemaal niets te weigeren, want u heeft de raad te dienen, de raad is uw baas! U denkt overal maar mee weg te kunnen komen en dat lukt u ook nog steeds, maar voor hoelang nog ?
De kiezer kan uw elitaire gedrag en het verloochenen van de democratie keihard afstraffen op 19 maart 2014. U heeft in mijn ogen, een dusdanig onterecht geloof in uzelf, dat u het als wethouders aandurft om lijsttrekker te zijn van uw eigen partij voor de raadsverkiezingen in Almelo.

Archief
Terug naar vorige pagina