Politiek nieuws


Plaatsing  
 
16-11-2013  

Wordt het marktplein verkwanselt?


Is dit het concept?
 

ALMELO – Als het aan projectontwikkelaar Urban Interest, Aws Beter Wonen en wethouder van Woudenbergh ligt, wordt er voor het huidige pand van C&A een nieuwe winkellocatie gebouwd met daarboven 25 appartementen. De wethouder heeft zelfs een ‘deadline’ gesteld van 31 december a.s. De appartementen zijn bedoeld als compensatie voor het te slopen deel van de kloosterhofflat zoals eerder al te realiseren appartementen op de bovenverdiepingen van het voormalige Restaurant De Rechter aan het Waagplein als compensatie werden gepresenteerd.
Het lijkt er bovendien sterk op dat het plan voor een voetbalstadion aan de Markt ook een 'luchtbel' was in de belangenstrijd tegen detailhandel aan de Weezebeeksingel.
Ook lijkt het er op dat de gemeente niet meer de regie heeft in de ruimtelijke ontwikkeling van de binnenstad en dat de belangen van 'stenenstapelaars' zwaarwegender zijn.

Volgens wethouder Van Woudenbergh is voor het plan van Urban Interest wel de 8,9 miljoen euro subsidie van de provincie nodig om C&A en ’s werelds beste schoenmaker Flink uit de huidige panden te krijgen en voor de aanleg van de Waterboulevard. Of er dan nog ruimte blijft voor een havenkom en marktterrein (of kermis), is de grote vraag. Maar we nemen aan dat de gemeenteraad ‘wakker’ is en de boel niet laat versjacheren.

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina