Politiek nieuws


Plaatsing  
 
28-10-2013  

Stille tocht en roep om drempels

 

ALMELO – In de Aalderinkshoek wordt vanavond om 19.00 uur een stille tocht gehouden voor de tragisch verongelukte 4-jarige peuter Hagop Mutafian. De peuter stak plotseling de weg over en werd daarbij in de Chopinstraat overreden door een passerende auto.
Bij dit soort tragische ongevallen komt het vaker voor dat spontaan een stille tocht wordt georganiseerd maar de buurtbewoners willen meer. Verkeersdrempels in de straat moeten het te hard rijden voorkomen. Of dat in dit tragische geval ook zo was, is door de politie nog niet beantwoord.
De organisatoren van de stille tocht zamelen handtekeningen in. Voor de Almelose politiek nadert dus de afweging of verkeersdrempels in alle situaties iets toevoegen aan de veiligheid. Hoe tragisch ook, de Chopinstraat is niet direct een doorgaande hoofdweg in de wijk en er zijn honderden vergelijkbare straten. Moeten deze allemaal van verkeersdrempels worden voorzien om de automobilist te dwingen tot langzaam rijden? En kan de gemeente dit überhaupt betalen? Ligt het alleen aan de automobilist? Of schort er ook iets aan de bewustheidsvorming van kinderen en ouderen dat de openbare weg gevaren met zich meebrengt?
Vragen die niet eenvoudig zijn maar wel vragen waar een gedegen antwoord een vereiste is!

Redactie

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina