Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-10-2013  

Gemeente verliest rechtszaak en schrapt functie

 

ALMELO – In de ontslagprocedure van archivaris Henk Beijers heeft de gemeente Almelo tot dusverre telkens het lid op de neus gekregen. De aanleiding tot het op non-actief zetten was feitelijk niet meer dan een ‘collegiaal conflict’ tussen Beijers en zijn meerdere, waarna harde woorden vielen en zelfs een recherchebureau werd ingeschakeld om het emailverkeer van Beijers met de ‘buitenwereld’ uit te pluizen. Dat kon feitelijk alleen omdat de ICT-afdeling kennelijk vaker het emailverkeer en het surfen over het wereldwijde web van het ambtelijk apparaat (en gemeenteraad?) begluurd.
De forse aantijgingen die volgden tegen Beijers, achtte de rechter niet bewezen. Deze zit dus duimen draaiend thuis terwijl maandelijks natuurlijk wel het salaris moet worden overgemaakt.
Om de terugkeer te blokkeren, wordt nu zelfs de functie van archivaris bij de gemeente opgeheven. Dat kunnen de vak-ambtenaren er wel bij doen lazen we in Tc Tubantia. Overigens bevatte dat artikel een aantal journalistieke fouten zo heeft de redactie van TC Tubantia erkend en toegevoegd aan het artikel op internet. (Zie voorgaande Link)
Er liggen echter ook meerdere onderzoeksrapporten die aangeven dat de archivering bij de gemeente onder de maat is. De durf van Beijers om een rapport betreffende het miljoenendebacle Fortezza bij een hoge ambtenaar van het bureau te grissen om dat aan de onderzoekers van de Rekenkamer te geven, kan wel eens de feitelijke aanleiding zijn voor deze ontslagprocedure. De Rekenkamer sprak zelfs openlijk tegen de gemeenteraad over het bruuskeren van het onderzoek. Kennelijk moet ‘barbertje’ hangen en maken de kosten niets uit. De burger betaald!

En wat doet de gemeenteraad?

Fotoreportage (1 foto's)...

Archief
Terug naar vorige pagina