Politiek nieuws


Plaatsing  
 
09-08-2013  

Hammink wil stadsstrand in Waterrijk*


In het stadsuitbreidingsgebied Waterrijk bestond ooit het plan van de aanleg van een wedstrijdroeibaan van allure. De crisis zorgde er voor dat het plan Waterrijk grotendeels in de gemeentelijke lade belandde en dat miljoenen euro's moeten worden afgeschreven.

De herziening en fasering van het plan Waterrijk voorziet in een eerste fase van ontwikkeling voor het gebied tussen de Aadijk en de Bleskolksingel. Daar bevindt zich ook het 'Gat van Hondeborg', een oude zandafgraving die nu een meertje vormt dat nauwelijks waarneembaar is door de bosrand die de zandafgraving omzoomt.
(Redactie)

Collegaraadslid Bert Hümmels reageerde op het voorstel van Hammink per email vanuit HongKong:
Kunnen we dat dan niet veel beter realiseren in en om en aan de nieuwe binnenstad, bij de horeca, het water, de haven...
Met Waterrijk kunnen we nog zo veel meer
en in het stadscentrum is het ook pas echtveen stadsstrand....
Heeft Almelo na heel veel andere plaatsen ook eindelijk een stadstrand.

Alternatieven zijn verder nog...het Kolkje..., Leemslagen...

LEEFBAAR ALMELO
Welzijn boven welvaart!
 

ALMELO - Is het college van B&W in Almelo bereid te onderzoeken of het mogelijk is een stadsstrand te ontwikkelen? Mogelijkheden zijn er wellicht in Waterrijk. Het is een vraag en een suggestie van fractie Lijst Jan Hammink.

“Het strand is ver van Almelo, maar binnen een klein land als Nederland ook weer relatief dichtbij. Behalve op tropische en andere zomerse dagen. Dan is het dikwijls rijden in files om stranden te kunnen bereiken. En dan nog is het voor velen in Almelo niet weggelegd de reis met het hele gezin te financieren.

Breng het strand naar de stad. Ik heb het al eerder in het openbaar gesuggereerd, echter nog nooit heeft het tot een officiële vraag mogen leiden.

Bij deze: “Wij hebben in Almelo de grond en de diepte van water binnen handbereik en volop in eigen bezit. Bent u bereid te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn in Almelo – en wij denken met name aan de omgeving van Waterrijk – om in Almelo een zandstrand te creëren? Een voorbeeld in de niet verre omgeving is de prachtige recreatieplas De Oldemeijer in de gemeente Hardenberg: een grote mooie kindvriendelijke veilige zwemplas met uitgebreide strandkust, waar het heel goed toeven is bij mooi weer voor gezinnen met jonge kinderen en jeugdigen onderling. Zelf heb ik er in het verleden heel veel zonnige dagen met mijn jonge dochter en haar moeder mogen bivakkeren en kunnen zien dat het in een grote behoefte voorzag.”

Dat schrijft Hammink aan het college en vraagt: “Is in Almelo op kleinschalige of iets meer grootschalige aanpak zoiets ook te realiseren? Wij denken dat onder meer door (een) ondernemer(s) bij een vorm van exploitatie en eventueel beheer van parkeergelegenheid erbij te betrekken de haalbaarheidplannen kunnen vergroten. Het kan niet alleen een nieuwe toegevoegde waardevolle toeristische attractie worden, maar tevens voorzien in alternatieven van vakantie-uitingen voor mensen met minder bestedingsgelden. Wij zijn zeer benieuwd of u bereid bent na te denken over uitvoeringsmogelijkheden.”
(Tekst en foto: Jan Hammink)


Brief raadslid Hammink aan B&W - Stadsstrand

Archief
Terug naar vorige pagina