Politiek nieuws


Plaatsing  
 
07-06-2013  

Commentaren op boek over gijzeling stadhuis

 

ALMELO – In het Almelo’s Weekblad maandag a.s. een ARTIKEL over het boek van Mirjam Pool over de gijzeling in het stadhuis op 16 juni 2008 waarbij wethouder Kuiper en vier ambtenaren uren werden gegijzeld door de doorgedraaide kok Ahmet O.
Schrijfster Mirjam Pool werkte op die dag in het stadhuis, onderzocht de voorgeschiedenis, praatte met dader en slachtoffers en schreef er het boek ‘Procedures en pistolen’ over.
Slachtoffer Bert Kuiper heeft het in een reactie over de riooljournalistiek van de onderzoekers van het TV-programma Zembla. De makers kregen overigens wel De Loep 2009 als beste audiovisuele productie van het jaar in onderzoeksjournalistiek.
Juridisch adviseur in bestuursrecht J. Eshuis noemt het boek van Mirjam Pool ‘De kunst van het weglaten’ en concludeert dat schrijfster Pool absoluut geen kennis heeft van het bestuursrecht. In deze wees hij op zijn website (scrollen) ook op de uitspraak van de provinciale ombudsman die de gemeente kapittelde wegens misbruik van macht inzake de ontruiming van het terras.
De juristen van Zembla bekijken inmiddels in hoeverre het boek onjuistheden of verdraaiingen bevat. De gijzeling had eveneens tot gevolg dat er vier onafhankelijke onderzoeken werden uitgevoerd over het reilen en zeilen van het gemeentelijk bestuurlijk ambtelijk beleid en dat leidde tot honderden aanbevelingen hoe het beter kon, maar of dat inmiddels is gelukt?
De voorbereidingen van een tweede druk van het boek van Pool zijn inmiddels in gang gezet, in zoverre dus een commercieel succes maar onderneemster O. en echtgenote van Ahmet O. raakte haar bedrijf kwijt en ging failliet omdat haar man op die dag doordraaide. Zij betreurt het dat dit alles heeft plaatsgevonden maar herkent zich niet in het boek en vindt dat zij en haar familie zijn weggezet als zwakzinnige criminelen.

Archief
Terug naar vorige pagina