Politiek nieuws


Plaatsing  
 
26-03-2013  

LKA vragen over WOZ-berekeningen

 

Hallo Griffie,               (per email)
Graag onderstaande vraag voor a.s. dinsdag inplannen:

Vorige week ontving LKA diverse berichten over de vaststelling van de WOZ-waarde voor woningen. Van diverse woningen is de WOZ-waarde gedaald en dat lijkt logisch gezien de dalende huizenmarkt tegenwoordig.
Toch zijn diverse WOZ-waardes gestegen, wat ons zeer verbaasd, de verschillen in stijging verbazen ons nog meer.

Een eigenaar zag de WOZ-waarde stijgen van 128d naar 152 duizend, bijna 20 % erop, terwijl de buren maar een verhoging kregen van 130 naar 132. Beide huizen zijn al tientallen jaren hetzelfde, alleen de tuin van de buren is iets groter, niets vernieuwd of verbouwd.

Het behandelen van een bezwaar kost de gemeente volgens mij meer dan dat het oplevert aan OZB-belasting. Zeker de grote stijgingen zullen bezwaren opleveren, de kleine stijgingen zouden dat ook moeten doen, maar die laten het misschien achterwege, omdat ze zich ''wijselijk'' stil houden door de kennis dat bij de buren de WOZ-waarde enorm is verhoogd,. Maar LKA is van mening dat iedereen die te maken heeft met een kleine of grote stijging, bezwaar in moet dienen.

Een stijging van bijna 20% in deze tijden lijkt LKA een zware vergissing, vandaar de vraag hoe deze WOZ-waarden worden bepaald. Is dit een getal dat uit een computer rolt, of is dit specifiek mensenwerk per woning ?

Met vriendelijke groet,

Lijst Kamphuis Almelo
Gerwin Kamphuis

Archief
Terug naar vorige pagina