Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-03-2013  

Ja? Of uitstel besluit nieuw voetbalstadion?

 

ALMELO – De coalitie VVD/PvdA/CDA is het nog niet eens of Heracles Almelo het aantal m2 detailhandel in een nieuw te bouwen stadion mag vergroten van dik 10.000 m2 naar 19.500 m2. De VVD wil het er wel doorrammen en D66 ook, maar het CDA stelt zich in deze meer op voor het ondernemersbelang in de binnenstad en ook de PvdA twijfelt.
Daar komt bij dat alle adviezen de raad min of meer er op wijzen dat uitbreiding van detailhandel in de periferie dodelijk kan zijn voor de binnenstad. Het Almelo’s Liberaal Alternatief (ALA) wil daarom bijvoorbeeld eerst de detailhandelsstructuurvisie afhandelen in juni a.s. omdat dat besluit leidend is in de toekomstige ontwikkeling van de detailhandel in Almelo en feitelijk ook bepaald hoe de diverse bestemmingsplannen er in de stad moeten gaan uitzien. Dat wil ook wethouder Mieke Kuik-Verweg, die het niet met haar collega’s eens is om vooraf al een besluit te nemen over extra winkelruimte bij het stadion en dus zal de PvdA haar wethouder niet zomaar laten vallen.
Verzet is er tevens te verwachten van de winkeliers van winkelcentrum De Gors die haar uitbreidingspotentieel zomaar ziet verdwijnen, dus de belangen zijn groot. Ook de werkgroep van bewoners uit het Windmolenbroek hebben zichzelf weer in het leven geroepen. Zij zien eveneens niets in een winkelcentrum dat buiten de wijk ligt en ook nog eens aan de overkant van de Weezebeeksingel. 'Een wijkwinkelcentrum hoort in de wijk en makkelijk bereikbaar te zijn voor de bewoners’, zegt bijvoorbeeld een van de woordvoerders.
Dinsdagavond wordt het duidelijk en weet ook Heracles Almelo voorzitter Jan Smit of hij nog een paar maand geduld moet hebben.


Brief aan de raad inzake winkels in stadion - Klankbordgroep Windmolenbroek

Archief
Terug naar vorige pagina