Politiek nieuws


Plaatsing  
 
24-03-2013  

CDA: Wel goede strategie inzake Karelskamp?


De Rutte/Samson strategie:

Minder werk !
Minder delen !
Minder cellen !
Meer inbraken !
Meer overvallen !
Meer zakkenvullers !
 

ALMELO – De gemeenteraadsverkiezingen naderen. Nog één jaar de tijd om zich te profileren en dan worden de vragen aan het college van B&W breder dan alleen de inhoud. Het CDA zit ‘gemangeld’ tussen de PvdA en VVD, maar vond nu toch een gaatje om wat scherpere vragen te stellen.
Aanleiding de aangekondigde sluiting van het Almelose Huis van Bewaring De Karelskamp en de resocialisering huisvesting Niendure.
‘Je zag hier de laatste jaren telkens al die Haagse VVD’ers opduiken met allerlei mooie beloftes zoals de N35 wordt een A35 en zelfs premier Rutte die riep dat dat stadion voor Heracles er moet komen’, zal de CDA-fractie gedacht hebben nu de N35 gewoon N35 blijft met wat simpele verbeteringen en na het komende arbeidsverlies van de belastingdienst Almelo tot overmaat van ramp ook nog een door VVD’er Fred Teeven aangekondigde vergaande bezuiniging in het gevangeniswezen waardoor Almelo weer dik 160 arbeidsplaatsen verliest, om nog maar niet te spreken over arbeidsverlies bij toeleveranciers.
‘Wat hebben wij eigenlijk aan een VVD-burgemeester? Sinds die hier zijn boeren we alleen maar achteruit, ondanks hun Haagse contacten’, heeft men bij de CDA-fractie misschien ook wel gedacht.
In ieder geval zijn deze keren de vragen meer van politieke aard dan inhoudelijk. Het CDA wil namelijk weten van het Almelose college of het samen optrekken met Enschede en Hengelo in het gevangenisdossier wel zo’n goed idee was en of het college dat in dit geval niet beter met Hardenberg en Berkelland had kunnen doen waar nu ook ‘bewaringscentra’ dichtgaan.
Het antwoord laat zich raden, maar ook op de PvdA in Den Haag hoeft het CDA niet te rekenen want ene Diederik heeft zaterdag in de voetbalkantine van het Enschedese Victoria Boys al hardop geroepen dat de PvdA achter 'crimefighter' Teeven staat. De liberaal houdt van 'vrijheid' en wil omwille vann de centen meer delinquenten met enkelbandjes laten lopen!

Lees de brief met CDA-vragen...(pdf)


CDA-vragen over B&W-strategie inzake Karelskamp-Niendure

Archief
Terug naar vorige pagina