Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-03-2013  

B&W besluit d.d. 15 maart 2013 (STADHUIS)


Veel glas krijgt het nieuwe stadhuis van ‘Almeline-zoon´ Vincent van der Meulen. Uitkijk op de ‘poortaffaire´ is verzekerd !

Het besluit van het college van B&W betekent eveneens een blokkade voor het plan van ontwikkelaar Urban Interest om een voetbalstadion aan de markt te ontwikkelen. In dat plan was de locatie van het nieuwe stadhuis opgenomen als parkeeraccommodatie voor 2.000 voertuigen.
 

ALMELO – Twee officiële bezwaarschriften, de petitie van Marcel Ensink met bijna 2.000 ondersteuningsverklaringen, een groot deel van de gemeenteraad die tegen de bouw van een nieuw stadhuis is, het maakte geen indruk bij het college van B&W dat vandaag het besluit nam om toch ruim 58 miljoen euro te gaan lenen voor de bouw van een nieuw stadhuis aan de Haven ZZ.
Twee vergaderingen met opgelegde geheimhouding en een aangifte wegens lekken gingen er in de afgelopen weken aan vooraf, voordat het college van B&W vandaag besloot om de bouw toch door te willen zetten. In 2001 begon de discussie en ook toen al was er tegenstand in de raad en werd geopteerd om het huidige stadhuis totaal te renoveren. Sindsdien ging een plan voor een stadhuis aan de markt met de nodige kosten de prullenbak in en het boekverlies op het Fortezza-plan van ruim 12 miljoen euro wordt nu weggepoetst in 3 leningen over een periode van 40 jaar. Zo lang mag de burger dokken voor een ‘sober’ paleisje dat qua werkruimte kleiner wordt dan het huidige stadhuis.

Het laatste woord is aan de gemeenteraad op 26 maart a.s. en de Almelose bevolking kan haar mening achteraf geven in maart 2014 tijdens de gemeenteraadsverkiezing.


B&W besluitenlijst d.d. 15-03-2013
B&W besluit: Raadsvoorstel nieuwbouw stadhuis
Collegevoorstel (ruim 58 miljoen euro) nieuw stadhuis

Archief
Terug naar vorige pagina