Politiek nieuws


Plaatsing  
 
15-03-2013  

VVD wil gijzelnemer Okci volledig vastpinnen

 

ALMELO – Onlangs besloot het college van B&W om een schadeclaim op gijzelnemer Ahmed Okcs voorlopig niet juridisch op te starten omdat er van een ‘kale kip’ niet te plukken valt. Wel stelde het college dat het die vordering op termijn ten gelde wil maken indien Okci zijn straf heeft uitgezeten en hij zich opnieuw enig vermogen bij elkaar weet te verdienen.
Dat voornemen van het college van B&W is de fractie van de VVD te ondoorzichtig en daarom willen de liberalen weten hoe het college denkt te waarborgen dat geld alsnog binnen te ‘harken’. Raadsjunior Arjen Maathuis wil eveneens weten hoe het college dat kan indien Ocsi ons land verlaat.
Ahmed Okci draaide op 16 juni 2008 door na alle vergunningperikelen met de gemeente, stak achtereenvolgens het restaurant De Rechter van zijn vrouw in brand, zijn auto op de stoep van het stadhuis eveneens en gijzelde vervolgens wethouder Bert Kuiper en vier ambtenaren enkele uren voordat hij zich overgaf aan de politie.
Het TV-programma Zembla bracht de Almelose bestuurlijke toestanden in kaart, de Overijsselse Ombudsman gaf de gemeente een sneer over het onrechtmatig ontruimen van het terras bij Restaurant De Rechter, de bestuursrechter voorkwam vroegtijdige sluiting en een achteraf extern uitgevoerd onderzoek over het gemeentelijke vergunningenbeleid leverde meer dan 300 aanbevelingen op hoe het beter kon.
Ahmed O. zit sinds die tijd een straf uit van 11 jaar. Het gerechtshof in Arnhem gaf die straf omdat welk onrecht ook was geschied, het nimmer recht geeft tot eigen richting.


Vragen VVD over aansprakelijkheidsstelling

Archief
Terug naar vorige pagina