Politiek nieuws


Plaatsing  
 
06-03-2013  

Petitie tegen stadhuis verdwijnt in de lade

 

ALMELO – Ruim 1700 ondersteuningsverklaringen leverde initiatiefnemer Marcel Ensink in voor aanvang van de informatieve raadsvergadering van dinsdag jl. Hij betoogde als inspreker tevens dat hij nog geen stadgenoot was tegengekomen die voor een stadhuis was en hield de gemeenteraad nog eens de opeenvolgende nota’s voor die over het oude stadhuis en de twee nieuwe plannen (plan 1 - Markt en plan 2 – Haven ZZ) waren verschenen in de loop der jaren. Volgens Ensink kan het huidige stadhuis best opgeknapt worden en vindt hij het onzinnig dat er 58 miljoen euro wordt uitgetrokken voor nieuwbouw, zeker gelet op de financiële huishouding van de gemeente. Het verlokte VVD-fractievoorzitter Nijhuis tot de vraag of Ensink niet in een praatgroep wil deelnemen over het stadhuis en zowaar werd daar nog ja op geantwoord ook.

De ondersteuningsverklaringen werden echter nadien door het college van B&W snel opgeborgen in de diepste la in het stadhuis om daar nooit meer uit te komen, want later op de avond werd de gemeenteraad in strikte beslotenheid bijgepraat over de voortgang betreffende een nieuw stadhuis en de aanbestedingsgunning.

Op woensdagmorgen tijdens de wekelijkse persconferentie wilde het college niets kwijt over wat was besproken, maar wel dat de bouw niet op losse schroeven stond en er binnen 3 weken nadere openheid zou komen.

Daar hield het college zich aan, want nog dezelfde middag werd een persbericht gemaild dat de bouw was gegund aan de bouwcombinatie Koopmans Bouw/J.P. van Eesteren. Mits de gemeenteraad wel haar instemming betuigt in de komende weken.

En de reactie op de petitie, zult u denken? “Als het er nu 50.000 waren”, liet een nieuwbakken wethouder zich ontvallen !

Nou, dat kan dus nog, want Ensink liet dinsdagavond weten dat de petitie nog even doorloopt zodat er nog meer bezwarende steunverklaringen kunnen worden gegeven. Maar dan moet het dus wel echt massaal gebeuren binnen 2 weken !

Het tellertje staat op 1812, 1813, 1814, 1841

Of het aantal zetels van de coaltie evenredig daalt? PvdA (7)(6)(5)(4), VVD (7)(5)(3), CDA (5)(3)(2)(1)
 

Archief
Terug naar vorige pagina