Politiek nieuws


Plaatsing  
 
26-11-2012  

En dan nog even dit…

 

Maandagmiddag 26 november is op RTV Oost (17.20 uur en daarna om het uur) o.a. oud- wethouder Bert Kuiper te gast in het praatprogramma over alles wat Overijssel bezig houdt, van presentatoren Renate Schutte en Bert Eeftink.
Hoe kijkt Kuiper aan tegen de bedreigingen die vorige week werden geuit aan het adres van wethouder Pieter Treep van Kampen?
Dit soort vragen en vragen over de gijzeling in juni 2008 in het Almelose stadhuis kan Kuiper tegemoet zien. Kuiper was toen een van de slachtoffers net als vier ambtenaren, toen Ahmet O. de strijdt van zijn echtgenote met de gemeente om het verkrijgen van vergunningen niet langer aankon en ontspoorde.
Ook in het programma schrijfster Mirjam Pool. Zij was ten tijde van de gijzeling in het stadhuis voor het vergaren van informatie voor haar boek over sociale armoede. Begin volgend jaar komt er een boek over de gijzeling. In het boek probeert zij inzicht te geven hoe het tot die uitbarsting van Ahmet O. kwam. In het tv-programma ‘En dan nog even dit’antwoordt zij op vragen zoals bijvoorbeeld of er daadwerkelijk sprake was van willekeur en tegenwerking bij de gemeente t.a.v. de vergunningverlening aan de echtgenote van Ahmet O.

Kijk terug via Uitzending gemist.

Archief
Terug naar vorige pagina