Politiek nieuws


Plaatsing  
 
25-11-2012  

Burgerpetitie tegen bouw van nieuw stadhuis

 

ALMELO – Op de website petities.nl is door de Almeloër Marcel Ensink een oproep geplaatst voor Almeloërs om te protesteren tegen het besluit van de gemeenteraad om een nieuw stadhuis te bouwen aan de Haven NZ hoek Egbert Gorterstraat. Het raadsbesluit omvat een investering van dik 56 miljoen euro terwijl de ‘schatkist’ niet alleen leeg is, maar de bodem zelfs uiterst dun.
In het voorstel wordt ook het miljoenendebacle van het bouwplan Fortezza ‘weggepoetst’. Over een openstaande claim van meer dan één miljoen euro procedeert de gemeente nog steeds met projectontwikkelaar van der Looy uit Weert. Deze weigert te betalen ondanks een getekende overeenkomst, waarbij ook compensatieafspraken werden gemaakt voor het bouwen van 77 appartementen op een andere plek en het betalen van een afkoopsom door de gemeente van meer dan 2 miljoen euro. Dat bedrag heeft de gemeente betaald.
Bijna de voltallige oppositie stemde tegen het collegevoorstel, zei het dat de raadsleden Bert Hümmels en Ugur Çete de coalitie PvdA/VVD/CDA wel steunden. Alleen VVD-raadslid Israa Abdullatif had de durf zich aan de fractiediscipline te onttrekken en stemde tegen de bouw van een nieuw stadhuis omdat zij dat gezien de financiële omstandigheden van de gemeente Almelo onverantwoord vindt.

Het ontwerp van het te bouwen stadhuis is overigens van de talentvolle jonge architect Vincent van der Meulen, die in Almelo opgroeide en nu partner is bij het internationaal bekende architectenbureau Kraaijvanger in Rotterdam.
Vincent van der Meulen (1982) studeerde in Londen en Delft. Sinds 2006 werkt hij als architect bij Kraaijvanger waar hij zich heeft gespecialiseerd in uiteenlopende gebouwen met een zeer hoge mate van duurzaamheid. Momenteel werkt hij aan Gemeentehuis Haren en Stadskantoor Venlo. Hij won prijzen voor de drijvende zero-energie woning en het World Sustainability Centre Afsluitdijk. Daarnaast is Vincent van der Meulen internationaal actief met Open Source House en is sinds 2010 associated partner bij Kraaijvanger. In 2011 werd Vincent van der Meulen door Europe 40 under 40 verkozen tot één van de 40 belangrijkste opkomende jonge ontwerpers binnen Europa.

Meent u desondanks de gemeenteraad te moeten laten weten dat u net zoals Marcel Ensink tegen de bouw van een nieuw stadhuis bent, teken dan hier en doe dat dan niet anoniem, want dat is slappe hap!

Archief
Terug naar vorige pagina